Odana počast žrtvama parobroda San Marco u Savudriji

0

Delegacija Grada Umaga predvođena zamjenicom gradonačelnika Florianom Bassanese Radin, 9. rujna tradicionalno se okupila u Savudriji ne bi li obilježila 77. obljetnicu tragičnog potonuća parobroda San Marco te odala počast svojim sugrađanima, nedužnim žrtvama ove tragedije.

Svečanosti su ujedno prisustvovali i svećenik Benjamin Petrović, predsjednik Gradskog vijeća Ivan Belušić, vijećnici Gradskog vijeća Grada Umaga, rodbina žrtava, predstavnici Zajednica Talijana Umag i Savudrija, članovi Udruge antifašističkih boraca te ostali građani.

„Danas je dan kad se prisjećamo naših dragih nedužnih sugrađana koji su, nalazeći se na krivom mjestu u krivo vrijeme, na današnji dan, 9. rujna 1944. godine, nemilosrdno ubijeni.

 

Tog će se nesretnog dana mnoge obitelji danas prisjetiti. Prije 77 godina dogodila se jedna od najgorih tragedija na ovim prostorima“ u svojem je obraćanju naglasila Bassanese Radin.

Delegacija je potom krenula prema savudrijskom lukobranu ne bi li simboličkom gestom bacanja vijenca u more odala počast nevinim žrtvama.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/RKA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VODITELJ/ICA PRODAJE I DIZAJNA

Do: 31.08.2021.

NOVA VAS, ISTARSKA ŽUPANIJA

ČISTAČ/ICA

Do: 01.10.2021.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA