Što nas očekuje na drugom danu festivala BOOKtiga?

0
Marina Vujčić, spisateljica
Marina Vujčić, spisateljica

U srijedu u 10 sati otvoren je 14. po redu BOOKtigin BOOKtižin u Parku Matije Gupca, ali i novina ovogodišnjeg Festivala – webBOOKtižin, koji predstavlja dio ponude rabljenih knjiga, na internetskoj stranici Gradske knjižnice Poreč www.knjiznicaporec.hr.

U četvrtak, 9. rujna nastavljamo s BOOKtižinom u Parku Matije Gupca, gdje će nam se u 11 sati pridružiti spisateljica za djecu, Nikolina Manojlović Vračar koja će predstaviti svoju slikovnicu „Oblak u žutom kaputu“, u izdanju nakladničke kuće Evenio. Priča je to koja će nas podsjetiti na sve one ljude, male i velike, koji nemaju ili imaju vrlo malo, na one koji se svakodnevno žrtvuju i na one koji su zahvalni i na najmanjoj sitnici, pa makar to bio i samo zagrljaj, osmijeh ili lijepa riječ.

Navečer u 19 sati u Gradskoj knjižnici Poreč, bit će upriličena svečana dodjela Nagrade BOOKtiga spisateljici Marini Vujčić za roman „Pedeset cigareta za Elenu“, u Frakturinom izdanju. Ovogodišnjoj dobitnici bit će uručeno priznanje – primjerak najčitanije knjige u narodnim knjižnicama Istarske županije, koja je, u duhu Festivala, rabljena i ispisana osvrtima samih čitatelja, korisnika istarskih narodnih knjižnica. Njezina joj se knjiga vraća u ruke, ispisana dojmovima čitatelja. Donosi spisateljici ono što najviše priželjkuje: odgovor na pitanje kako je utjecala na živote čitatelja. Nagrada BOOKtiga dodjeljuje se pod pokroviteljstvom Istarske županije - Regione Istriana i uz potporu Ministarstva kulture i medija. Osim prigodnog priznanja, sedmodnevnog boravka u Kući za pisce/Hiži od besid u Pazinu, autorica najčitanije knjige dobiva i novčanu nagradu.

Kako je broj sudionika ograničen, potrebno je svoj dolazak najaviti najkasnije do četvrtka 9. rujna 2021. do 17 sati godine na broj telefona 434-196.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA