Istarska policija objasnila zašto 'šuti' o pripitom Jakovčiću

0
Ivan Jakovčić (foto: Robi Selan)
Ivan Jakovčić (foto: Robi Selan)

Ivan Jakovčić vozio je u alkoholiziranom stanju i izgubio vozačku dozvolu na neko vrijeme. Neslužbeno, napuhao je 1.61 promil alkohola, za što je predviđena novčana između 10.000 i 20.000 kn. Jakovčić se javio telefonom na poziv 24sata i objasnio zašto ga je policija zaustavila. “Vozio sam presporo i zbog toga sam im očito bio sumnjiv”, kazao je bivši europski zastupnik. Ne bježi od činjenice da voli vino, pa se čak i našalio na tu temu, piše taj list.

“Volim vino i teran, jer ja sam obični Istrijan”, rekao je u stihovima. Dodao je da je tu nedavnu večer uživao  u odličnom društvu gdje se pila malvazija i teran te je priznao da je napravio grešku što je nakon takve zabave sjeo za volan. Kaže i da je policija bila korektna i da su samo odradili svoj posao, a on od kazne nije pobjegao, već ju je, kaže, platio, piše 24sata.

"Žao mi je što se to dogodilo a obzirom da sam kriv, trebam odgovarati kao bilo tko drugi”, kazao je na kraju i uljudno pozdravio. Policija o tom događaju nije htjela iznositi detalje.

 

“Slijedom navedenog, obzirom da se u konkretnom slučaju radi o obradi osobnih podataka smatramo da javna objava osobnih podataka o osobi i događaju koji navodite ne bi bila opravdana i u skladu sa člankom 5. i 6. Opće uredbe o zaštiti podataka, odnosno u konkretnom slučaju ne bi prevladao značajan javni interes u odnosu na zaštićenu privatnost pojedinca. Stoga nismo u mogućnosti konkretno odgovoriti niti možemo govoriti o postupanju policije prema konkretnim osobama”, kazali su iz PU Istarske, piše 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa