bespovratna sredstva

Za pomoćnike u nastavi dva milijuna kuna

0
Valter Glavičić
Valter Glavičić

Gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić 8. rujna je i službeno potpisao ugovor vrijedan dva milijuna kuna kojim se sufinancira rad pomoćnika u nastavi za tri istarska grada.

Radi se o projektu kojem je Grad Labin nositelj, a partneri su gradovi Poreč i Rovinj te su osigurana bespovratna sredstva  putem Otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“ faza IV. iz Europskog socijalnog fonda.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.536.900,80 kuna, dok su potpisom današnjeg ugovora Grada Labina s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih osigurana bespovratna sredstva u iznosu od 2 milijuna kuna.

Ovim sredstvima osigurava se rad ukupno 55 pomoćnika u nastavi za škole u Labinu, Poreču i Rovinju. U Labinu je ukupno zaposleno 15 pomoćnika u dvije osnovne škole i Centru Liče Faraguna te su na taj način osigurana sredstva za financiranje rada pomoćnika u nastavi za sve one učenike kojima je potvrđena potreba za pomoćnikom u nastavi i stručnim komunikacijskim posrednikom.

„Pomoćnici u nastavi za one učenike koji imaju potrebu za istima započeli su s radom prvog dana školske godine, te smo na ovaj način osigurali značajna bespovratna sredstva za zapošljavanje toliko neophodnih djelatnika. Ovo je još jedan korak kako Labina, tako i naših partnera Poreča i Rovinja u osiguravanju uvjeta, standarda i podrške djeci u svakom periodu njihova odrastanja. Veseli činjenica da je i rad gradskih odjela za međunarodne projekte svakim danom sve prepoznatljiviji obzirom na broj odobrenih projekata i osiguranih bespovratnih sredstava. Ovim projektom osigurana je svota od dva milijuna kuna bespovratnih sredstava što ga čini jednim od najvećih projekata sufinanciranih sredstvima Europske unije kojima je Grad Labin bio nositelj. Istim tempom nastavljamo dalje te očekujemo još sličnih pozitivnih vijesti“ – izjavio je gradonačelnik Glavičić

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa