Početkom iduće godine

Poreč će žiteljima Praga predstaviti svoje potencijale

0
Ljiljana Pancirov i Loris Peršurić
Ljiljana Pancirov i Loris Peršurić

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić susreo se s veleposlanicom Republike Hrvatske u Republici Češkoj Ljiljanom Pancirov i Dubravkom Miholićem iz Ureda Hrvatske turističke zajednice u Pragu, kako bi dogovorio moduse buduće suradnje koja je, iako već ranije dogovorena, morala biti odgođena zbog pandemije.

Grad Poreč će stanovnicima Praga predstaviti svoje kulturne, turističke i gastronomske potencijale u prestižnom prostoru Ville Pellé te sudjelovati na tradicionalnom Festivalu veleposlanstava u Pragu 6. Oba promotivna događanja predviđena su za početak slijedeće godine u suradnji gradova Poreča i Praga 6, Veleposlanstva RH i Ureda HTZ-a u Pragu. Dodatno, održan je i susret s gradonačelnikom Praga 6, Ondřejem Kolářom.

Podsjetimo, Poreč i Prag 6 su gradovi prijatelji, a Poreč je stanovnicima najvećeg češkog grada predstavljen 2019. na Festivalu veleposlanstava. Tada je i dogovorena daljnja suradnja, koja će se nastaviti početkom iduće godine. Inače, Poreč je ove turističke sezone zabilježio indeks dolazaka čeških turista od čak 129. Iako je Jadran oduvijek njihova tradicionalna destinacija, mijenjaju se njihovi afiniteti po pitanju smještaja, gastronomije i sadržaja, zbog čega kao svoju destinaciju biraju Istru.

Peršurić je zahvalio na suradnji i podršci, naglasivši kako Poreč mora valorizirati svoja prijateljstva s europskim gradovima i na taj način, kako bi destinaciju dodatno promovirao, a istovremeno raditi i na razmjenama učenika i projektima.

Dubravko Miholić i Loris Peršurić

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa