župan s gradonačelnicom

Pogledajte o čemu su sve razgovarali Boris Miletić i Suzana Jašić

0
Tulio Demetlika, Suzana Jašić i Boris Miletić
Tulio Demetlika, Suzana Jašić i Boris Miletić

Istarski župan Boris Miletić 3. rujna je u sjedištu Istarske županije u Pazinu, održao radni sastanak s pazinskom gradonačelnicom Suzanom Jašić na temu pitanja od zajedničkog interesa te buduće suradnje, za koju je župan do sada, u više navrata, rekao da želi nastaviti graditi sa svakim gradom i svakom općinom u Istri. Sastanku su prisustvovali i zamjenik župana Tulio Demetlika te pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac.

 

Tema za prvi susret je bilo mnogo pa se tako dvoje novoizabranih dužnosnika dotaklo projekta izgradnje Doma za starije osobe i centra za pružanje izvaninstitucijskih socijalnih usluga Pazin, koji je započeo koncem travnja, a zajednički ga i u jednakom omjerima sufinanciraju Istarska županija i Grad Pazin. Također, bilo je govora o sufinanciranju smještaja u domovima za starije osobe, mogućim izmjenama i dopuna Prostornog plana Istarske županije i prostornih potreba Pazina, izgradnji skloništa za napuštene životinje, kao i radu predškolskih ustanova na razini države u svjetlu skorašnje izmjene Zakona o predškolskom odgoju. Još jedno pitanje koje se odnosi na državnu vlast je nužnost povećanja prostornih kapaciteta Državnog arhiva u Pazinu za što postoji mogućnost financiranja iz fonda Ministarstva kulture i medija. Na tu je temu dogovoren sastanak gradonačelnice Pazina, ravnateljice Državnog arhiva u Pazinu i županijskog pročelnika za kulturu i zavičajnost Vladimira Torbice.

Nadalje bilo je govora o predstojećoj svečanosti kojom će se obilježiti značajni povijesni događaji kako za Pazin, tako i za cijelu Istru, odnosno obljetnici Rujanskih odluka i 40. obljetnici izgradnje Spomen doma sjedinjenja i slobode u Pazinu, čije je održavanje predviđeno za 13. rujan.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa