Održane konzultacije s članovima mjesnih odbora Kature i Vinež

0

Treći dan zaredom održavaju se konzultacije s predstavnicima mjesnih odbora Grada Labina kao pripreme za izradu Proračuna Grada Labina za 2022. godinu. Nakon što su održane konzultacije s članovima MO Labin Gornji, Labin Donji, Kapelica i Rabac, 2. rujna se gradonačelnik Valter Glavičić sa suradnicima, pročelnicom Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i izdavanje akata za gradnju Anamarijom Lukšić i pročelnikom Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i upravljanje imovinom Danijelom Žužićem sastao s članovima Mjesnog odbora Labin Kature a potom i Mjesnim odborom Vinež.

Predstavnici Grada upoznali su članove mjesnih odbora sa nedavno usvojenim odlukama Gradskog vijeća Grada Labina kojim je inicirana izrada V. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Labina, I. Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja naselja Kapelica i  V. Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Labina i Presike. Područje Mjesnog odbora Labin Kature upravo je veliko gradilište, pa je na tom sastanku bilo riječi o kapitalnom projektu izgradnje Doma za starije osobe ali i o stambenoj gradnji koja je u tijeku na Katurama a gdje Grad Labin planira iz sredstava komunalnog doprinosa urediti  dječje igralište. Članovi MO Labin Kature iznijeli su potrebu za izgradnjom drvarnica u ulici Sv. Mikule i Istarskoj te ukazali na derutno stanje asfalta ispred „zelene zgrade“.

Vinežanima su prezentirane kapitalne investicije koje se planiraju na njihovom području i to prije svega u Poslovnoj zoni Vinež, potom izgradnja nogostupa od škole na Vinežu do Marciljani i pomoćno sportsko igralište na Vinežu, kao i one koje su dovršene u ovoj godini a to je uređenje Krvove place i  dječjeg  igralište na Vinežu.

Članovi MO iznijeli su potrebu za daljnjim postavljanjem javne rasvjete na području MO i uređenje bare na Marcilnici. Mjesni odbori su u obvezi do 13. rujna dostaviti pisane prijedloge.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KONOBAR / KONOBARICA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/ICA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

RADNIK/ICA U PROIZVODNJI

Do: 31.08.2021.

ŠORIĆI, ISTARSKA ŽUPANIJA