Incident u Bašaniji:

Negirao identitet, zaključao se u auto i krenuo prema granici

0
Bašanija
Bašanija

Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 41-godišnji Slovenac počinio kaznena djela prijetnja, obijesna vožnja i prisila prema službenoj osobi.

Nakon što je policija zaprimila prijavu 40-godišnjeg hrvatskog državljanina da mu je 41-godišnjak 31. kolovoza u poslijepodnevnim satima u Bašaniji prijetio smrću, policijski službenici su 1. rujna oko 11.45 sati u Ulici Dvori u Bašaniji pronašli 41-godišnjaka. Muškarac je odbijao suradnju s policijskim službenicima, negirao je svoj identitet i zaključao se u automobil Renault, slovenske registarske oznake. Potom je vozilom krenuo prema policijskom vozilu, kojeg je policijski službenik bio prisiljen pomaknuti, nakon čega se udaljio prema Umagu i prema državnoj granici.

Počinitelj je u bijegu obijesnom vožnjom ugrožavao sigurnost drugih sudionika u prometu pa je tako tijekom bijega počinio više težih prometnih prekršaja.

 

Vozio je naseljem brzinom većom od 100 km/h,  pretjecao je kolonu vozila, nekoliko puta je nepropisno pretjecao u nepreglednim zavojima, a naposljetku je odbio i alkotestiranje.

Dolaskom do graničnog prijelaza Plovanija, počinitelj je i dalje iskazivao upornost u protupravnom ponašanju. Želio je prijeći državnu granicu bez obavljanja granične kontrole, ponovno je zaključao vozilo, dodavao gas i odbijao je postupiti po zapovijedima policije. Policijski službenici zbog toga su razbili staklo na automobilu i uz uporabu sredstava prisile priveli 41-godišnjaka u policijsku postaju. Muškarac je u događaju lakše ozlijeđen. Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 2. rujna u popodnevnim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI RADNIK / KUHINJSKA RADNICA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

RADNIK/ICA U PROIZVODNJI

Do: 31.08.2021.

ŠORIĆI, ISTARSKA ŽUPANIJA

RADNIK/CA NA ODRŽAVANJU ČISTOĆE U ODSJEKU USLUŽNIH POSLOVA

Do: 31.12.2021.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA