Pitali smo Infobip

Zašto se najveća developerska konferencija umjesto u Istri održava u Zadru?

0

Vodnjanski Infobip organizirat će 7. i 8. rujna u Zadru najveću developersku konferenciju ikad održanu u Hrvatskoj. Naime, Infobip je u travnju ove godine preuzeo splitski Shift, koji ima desetljeće iskustva u produciranju developerskih, fintech i AI konferencija što ga je pozicioniralo kao vodećeg regionalnog organizatora tehnoloških konferencija.

Osnivač ove tehnološke konferencije Ivan Burazin potom je u Infobipu imenovan članom Uprave za developersko iskustvo.

Shift konferencija sada se održava pod nazivom Infobip Shift i za svoju desetu obljetnicu ovaj će događaj okupiti više od 3000 posjetitelja iz cijelog svijeta.

 

S obzirom da je Infobip ovom akvizicijom zapravo postao vlasnik Shift konferencije, logično pitanje je zašto se onda jedna ovako značajna konferencija, na kojoj će sudjelovati predstavnici Googla, Amazona, Microsofta i niz drugih tehnoloških divova, ne održava u Istri, već u Zadru.

„Infobip broji gotovo 500 developera u uredima u Vodnjanu, Zagrebu, Splitu i Rijeci, a koji dolaze iz svih krajeva Hrvatske. Protekla izdanja Shift konferencije stanovala su u Splitu, dok su se Infobipovi DevDaysi održavali u Tuhelju. Odlučili smo na tragu te bogate rasprostranjenosti da Infobip Shift konferencija u narednim godinama, počevši od ove, obilazi cijelu Hrvatsku bez fiksne lokacije. Želja nam je da se konferencija svake godine održi na nekoj drugoj lokaciji, odnosno – da putuje Hrvatskom. Ovogodišnje izdanje odlučili smo održati na obali i to u Zadru“, odgovorili su nam iz Infobipa.

Zašto je to 'putovanje Hrvatskom' moralo krenuti baš iz Zadra, a ne, recimo iz Istre, nismo dobili odgovor. Moram priznati da sam kao Istrijan razočaran da će se developeri iz čitavog svijeta tijekom trajanja konferencije diviti ljepotama Zadra i Dalmacije, a ne Istre. (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa