70 GODINA AKTIVAN

Šjor Ferucio je najdugovječniji član limenih glazbi u Istri

0
Ferucio Banić
Ferucio Banić

U KUD-u Matka Laginje iz Svetog Lovreča 21. kolovoza obilježili su jedan zanimljiv i značajan jubilej. Naime, član ovog društva Ferucio Banić je s prošle na ovu godinu proslavio velikih 70 godina aktivnosti u njihovoj limenoj glazbi. Šjor Ferucio je rođen 1943. godine, a limenoj je glazbi pristupio 1950., što znači da je sa samo 7 godina počeo svirati s 'velikima' u limenoj glazbi, što je samo po sebi impresivan podatak.

Fascinantnoj brojci pridodaje se i činjenica da lovrečka limena glazba kontinuirano (bez ikakvih prekida) djeluje 137 godina i kao takva najdugovječniji je limeni sastav na području Istre. Ferucio Banić je, dakle, proživio više od polovice 'životnog vijeka' limene glazbe iz Svetog Lovreča. Ne možemo sa sigurnošću tvrditi, ali šjor Ferucio je, tako, vjerojatno najdugovječniji član svih limenih glazbi na području Istre.

 

Na svečanosti, održanoj 21. kolovoza, uručena mu je plaketa sa zahvalnicom za svoj entuzijazam i članstvo, a sve to nije prošlo bez 'slatke note' - torte s prikazom baritona, instrumenta koji godinama već pasionirano svira.

Na istoj svečanosti je znamen zahvale za 20 godina članstva u limenoj glazbi dobio i saksofonist Darko Matošović.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa