Poreč Living Streets upitnik

Kako biste vratili ulice ljudima i smanjili uporabu automobila?

0
Poreč
Poreč

Nastavljaju se aktivnosti na projektu Living Streets, još jednog zelenog projekta Grada Poreča kojim se nastoji oplemeniti gradske ulice, stvoriti više prostora za ljude, šetače, poticati na smanjenje upotrebe osobnih vozila, te smanjenje emisija CO2 i ostalih plinova. Projekt se odvija u suradnji s gradskim poduzećem Parentium d.o.o. i udrugom Zona za poboljšanje kvalitete življenja, a u sklopu EU projekta EUKI Living Streets koji je okupio zajednicu europskih gradova u energetskoj tranziciji Energy Cities, Organizacije Terra Hub iz Hrvatske, Oeste Sustentavel iz Portugala i Sustainable City Network iz Grčke.

U sklopu provedbe projekta ovih je dana pokrenut upitnik dostupan OVDJE, koji građani imaju prilike ispuniti i dati svoj doprinos i mišljenje na koji način se gradske ulice mogu transformirati i vratiti ljudima, te smanjiti upotrebu automobila. Upitnik je anoniman, jednostavan i brz, te zanimljiv. Upitnik će tako pomoći u kreiranju radionica vizioniranja budućnosti grada koje će uslijediti u narednim mjesecima.

 

„Kroz "Poreč Living Streets" projekt promišljamo na koji način možemo ulice transformirati i vratiti ih ljudima? Na koji način možemo potaknuti smanjenje upotrebe osobnih vozila (pogotovo ljeti)? Kako možemo javni prostor pretvoriti u mjesto druženja? Može li javni prostor biti dizajniran na način da ublaži toplinske valove i bolje se nosi s velikim količinama oborina? Upravo zato, iznimno nam je važno čuti mišljenje i vizije naših građana, a što ih pozivam da učine, kako kroz ispunjavanje ovog upitnika, tako i kroz radionice koje će se održati sljedećih mjeseci u našem gradu“, poručila je Gordana Lalić, direktorica gradskog poduzeća Parentium d.o.o., koje ima ulogu koordinatora u provedbi ovog projekta.

Inače kroz cijeli se projekt Living Streets, želi u suradnji s građanima, sustavnim i dugoročnim mikro transformacijama gradskih ulica i prostora koji su često zagušeni prometom i automobilima, pogotovo tijekom ljetnih mjeseci, ukazati na važnost javnog prostora u urbanim sredinama, te poticati smanjenje upotrebe osobnih vozila, čime će se direktno utjecati na smanjenje negativnih utjecaja po zdravlje ljudi, smanjenje emisije kako stakleničkih, tako i ostalih plinova, što će imati značajan utjecaj na povećanje kvalitete života u gradu.

 

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/RKA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/ICA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VODITELJ/ICA PRODAJE I DIZAJNA

Do: 31.08.2021.

NOVA VAS, ISTARSKA ŽUPANIJA

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR U DOMU ZA STARIJE

Do: 13.09.2021.

UMAG-UMAGO, ISTARSKA ŽUPANIJA