Sottovoce

Bumbarska fešta u Vodnjanu organizirana po novom konceptu (foto)

0

Cijeli Vodnjan bio je u subotu kao jedna velika pozornica, podij i konoba. Plesalo se po trgovima i ulicama Vodnjana, dobro se jelo i pilo, slušala dobra muzika, smijalo, veselilo, igralo... Grad Vodnjan s partnerima je pripremio novi koncept Bumbarske fešte, pod nazivom Sottovoce, nastojeći održati tradiciju najpoznatije i jedne od najstarijih ljetnih fešti u Istri, ali i ispoštovati epidemiološke mjere na otvorenom. I to se u subotu pokazao kao pun pogodak za vrhunac Vodnjanskog ljeta.

Izostala parada alegorijskih kola

Iako nije bilo tradicionalne raskošne parade alegorijskih kola, vesele su družine kola ipak sastavile i pokazali ih Vodnjancima i gostima. Nije bilo ni tradicionalne trke s tovarima, ali su se tovarima izloženima na Narodnom trgu najmlađi ipak veselili.

Cjelodnevni program počeo je ujutro s Tržnicom na placi kroz projekt „Be an AgroTourist“ Agroturista te radionicama lončarije u galeriji Loggia za male, mlade i one nešto starije, u organizaciji Zajednice Talijana Vodnjan. U popodnevnim satima na sajmištu je održana 16. izložba konja Hrvatski hladnokrvnjak Konjogojske udruge Istra, a u prvim večernjim satima na Narodnom trgu djecu je zabavljao Magic Albin.

Glazba na pet lokacija 

Tijekom večeri publiku je na Narodnom trgu zabavaljala grupa Aurora, a na Župnom trgu grupa Backing Tracks. S obzirom da je u Trgovačkoj ulici nastupila harmonikašica Slava Obranović, da je na Trgu slobode, gdje se nalazio Pizza & craft beer point, muziku puštao DJ Mfunkovich, te da se kod škole odvijao DJ program Sub pokret, plesalo se i pjevalo na sve strane Vodnjana, svaki kutak grada živio je neki svoji đir.

 

Neformalni vrhunac fešte dogodio se na Placi kad je pripremljen vatreni show u realizaciji umjetnica udruge Cirkultura iz Samobora. Plesom i žongliranjem s vatrom okupile su mnoštvo i oduševile publiku, najviše onu najmlađu. Za djecu je, inače, pripremljeno jako puno sadržaja i zabave pa su i mnogi maleni lako izdržali do kraja fešte, odnosno do ponoći. Do tad su se već i skroz zaigrali slamom i balama slame namijenjenih sjedenju na glavnom vodnjanskom trgu.

Onima željne kulturnih sadržaja, na raspolaganju je bila izložba fotografija Roberta Hrelje „Priča istarskih kvaka / Una storia di maniglie istriane“ u galeriji „El magazein“. Riječ je o fotografijama ručno izrađenih kvaka s vrata starih kuća, stancija, palača i vila diljem Istre, koje su kao svojevrsni istraživački projekt nastajale kroz više godina. Posjetitelji su mogli razgledati i stalne postave izložbe u palači Bettica i Ekomuzeja.

Bez koncerta na glavnom trgu 

Bumbarska fešta nekada je bila nezamisliva bez velikog koncerta poznatih estradnih zvijezdi. Ali zbog epidemioloških mjera koncert koji bi ispunio trg do posljednjeg mjesta nije dolazio u obzir. I nitko zbog toga u subotu nije puno žalio. Tako je koncept „Sottovoce“, s puno manjih događaja na više punktova, zahvaljujući kojima je živnula cijela starogradska jezgra, postavio novi standard u promišljanju ljetnih pučkih zabava.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa