U Baratu održan malonogometni turnir Šistova 2021

0
Mjesno igralište u Baratu
Mjesno igralište u Baratu

U Baratu je proteklog vikenda održan malonogometni turnir 'Šistova 2021', povodom istoimene tradicionalne pučke fešte u selima Prikodrage (Općina Kanfanar). Na turniru je sudjelovalo 10 ekipa iz cijele Istre.

Prvo mjesto osvojila je momčad Škropeti, drugo mjesto pripalo je igračima MNE Selina, a treće mjesto ekipi Moleruž iz Rovinja, dok je četvrto mjesto osvojila ekipa Ćoćo team iz Pazina.

Iz redova pobjedničke momčadi za najboljeg golmana izabran je Luka Lakošeljac, a za najboljeg igrača Patrik Zović, a titulu najboljeg strijelca osvojio je Marko Herak iz redova drugoplasirane ekipe iz susjedne Seline.

Razigravanje po skupinama održano je na igralištima za male sportove u Baratu i Kanfanaru, a završnica je uslijedila drugi dan u metropoli Prikodrage. Utakmice su trajale 2 x 10, odnosno 2 x 15 minuta. Tijekom turnira moglo se vidjeti interesantnih dvoboja i vrhunskih poteza.

 

Sve pohvale za organizaciju ide domaćinima koji su se pobrinuli da dvodnevni program prođe u najboljem redu, uz poštivanje epidemioloških mjera. Prema riječima organizatora Ivana Bana, svrha ovih turnira je nastaviti sa, pridržavajući se svih propisanih mjera zaštite od COVID-19, prepoznatljivom sportskom aktivnošću tijekom ljeta, te dalje uključivati ljubitelje futsala i rekreativce za bavljenje sportom. Naravno, osim sportskog nadmetanja, ovdje se podrazumijeva druženje, sklapanje novih prijateljstva i dobru zabavu koja je ove godine bila ograničenog oblika. Prema riječima domaćina turnir je u tome potpuno uspio, a da se pritom vodilo računa o preporukama i mjerama propisanim od strane Stožera civilne zaštite u dogovoru s epidemiološkim službama.

- Zahvaljujem igračima, mještanima, službama i svim sponzorima s područja Prikodrage i Rovinjštine. Sve je prošlo u pravom sportskom duhu, u vrhunskoj i fer atmosferi. Priprema i provedba ovog sportskog natjecanja bila je zaista izazovna zbog nedavno postroženih mjera u trenucima kada je iz istih razloga nekoliko turnira u Istri odgođeno ili otkazano, zaključio je na kraju Ivan Ban.

Na kraju, su ispred prostorija mjesnog odbora (nekadašnje škole), pobjednicima dodjeljeni pehari i bogate nagrade. Turnir je održan uz potporu: Ban Medical Group, Valalta d.o.o., P.O. Panjoka (Rovinj), OPG Bibić (Selina), Metalprodukt Barat (fam. Radetić), fam. Božac, Burić i Pauletić iz Barata, fam. Kajin iz Buzeta, Adriatic Event, Mesnica Alfa Vrsar, OPG Davor Ban, Zoo centar Pipi (Pula), BK Barat, Općina Kanfanar. (N.Č.

Škropeti
MNE Selina

Rezultati

POLUFINALE: Škropeti – Ćoćo team (Pazin) 4:1, MNE Selina – Moleruž (Rovinj) 4:2
ZA 3 MJESTO: Moleruž (Rovinj) – Ćoćo team (Pazin) 2:1
FINALE: Škropeti – MNE Selina 8:3

Sastavi ekipa

ŠKROPETI: Lakošeljac, Sardoč, End. Cvitko, Ent. Cvitko, E. Sinčić, S. Sinčić, Zović, Mališa
MNE SELINA: Kozlović, F. Babić, I. Babić, S. Babić, Herak, Žulić, Karlović, Terlević
MOLERUŽ: Radetić, Matošević, Stojanov, Maružin, Orbanić, Antolović, Stupin, Brstilo, Detina, Deltin
ĆOĆO TEAM: N. Rimanić, V. Rimanić, Lovrečić, Ujčić, Šuran, Maligec, M. Banko, A. Banko

SUCI: Dorijano i Evelino Marić

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa