U centru Rovinj Sub radi i jedna svjetska rekorderka

0
Roberto sa suprugom Annom (foto: Facebook)
Roberto sa suprugom Annom (foto: Facebook)

"More, ono što baca čini, drži vas u mreži čudesa." Jacques Yves Cousteau. Time se na internetu otvara stranica ronilačkog centra Rovinj Sub. Ona može najkraće opisati vlasnika Roberta Cafollu. Na njega su čini davno bačene, omađijan je morem. Već dugo se ne koprca u toj začaranoj mreži, prepustio se i uživa. Kako su njegovi roditelji prenijeli tu ljubav na njega, tako je on, isto napravio svojoj djeci. Tu su s njim u centru, pomažu, vode, rone i uživaju. Valentina je sportašica u jednoj od težih disciplina. Ronjenju na dah. Već sa 15 godina spuštala se ispod trideset metara. Vlasnica je i dva rekorda u zaronima pod ledom, piše Jutarnji. Prenosimo dio članka u nastavku.

Jednim dahom preronila je 125 metara ispod ledene površine jezera Anterselva u južnim Dolomitima. To je još uvijek aktualni svjetski rekord. Upravo je završila kineziologiju i želi podučavati ljude, ali naravno i nastaviti roniti, piše Jutarnji.

 

Posao u centru omogućava joj da, zasad, spoji ta znanja i istovremeno uživa u njima. Sportski dio je trenutno zbog covida stavljen malo po strani, ali ambicija je još prisutna. „Volim vidjeti osmijehe na licima ljudi, dati im tu sigurnost i naravno primiti taj pozitivni feedback. To su dvije različite stvari ronjenje na dah i s bocama. Ne razmišljam nikad da sam svjetska rekorderka, ronjenje s bocama spaja neke druge moje osobnosti i zaista uživam u tome.” rekla nam je Valentina Cafolla.

Sam centar nalazi se u uvali Val de Bora. Centar je samostojeća zgrada okružena parkingom i plažom s malom rivom za ukrcaj ronioca. Ispred centra pruža se pogled na Rovinj. U blizini su: aqua park, cocktail bar, restoran, a sama jezgra Rovinja nalazi se na deset minuta hoda. Centar posjeduje sve potrebne sadržaje za ugodnu pripremu ronjenja. Velike betonske kadice za pranje, garderobu, toalete i tuševe, ured, terasu, vanjsko spremište za sušenje opreme, kao i unutrašnje, piše Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa