nebrušeni biser sjevera Istre

'Bilo bi jako dobro da se mladi dođu naseliti u Buje' (video)

0
Anica Unukić Matičić
Anica Unukić Matičić

Dok mnogi domaći i strani turisti dobro poznaju razvikane istarske gradiće poput Motovuna, Grožnjana ili Bala, malo je tko posjetio čarobne Buje. Iako ima i veći potencijal od spomenutih naselja, nebrušeni biser sjevera Istre godinama zjapi zapušten. No to bi se uskoro moglo promijeniti. Već ove jeseni grad počinje s programom revitalizacije koji će omogućiti povoljne stanove za četrdesetak obitelji, piše RTL.

"Bilo bi jako dobro da se mladi dođu naseliti u Buje. Ja imam dva sina tako da bih voljela da ostanu u Bujama, da dobiju stanove, evo što je za svaku pohvalu našem gradonačelniku", objasnila je građanka Buja Anica Unukić Matičić

U proteklih nekoliko godina u Bujama je otvoreno stotinjak novih radnih mjesta. Od novog trgovačkog centra i benzinske crpke do gospodarske zone te luksuznih kampova i hotela poput ovog na tek pet kilometara od grada.

 

"To je svakako hvalevrijedna ideja i svakako gradonačelnik i cijeli tim rade na tome da se Buje revitalizira. Mi dajemo sa svoje strane jedan doprinos svemu tome i otvorili smo evo 45 radnih mjesta u sklopu hotela", poručio je direktor hotela Zoran Užar.

Povoljnija gradnja poticat će se na tri načina: povlaštenom kupnjom kuća u starogradskoj jezgri, gradnjom POS stanova i prodajom građevinskih parcela uz vrlo dobre uvjete. Ideja je da nekretnine budu dostupnije za dvije skupine građana. "Mladi ljudi iz Buja koji nemaju stan i željeli bi riješiti vlastito stambeno pitanje i nova radna snaga koja je došla u Buje usred malo prije spomenutih investicija", objasnio je Fabrizio Vižintin, gradonačelnik Buja. Natječaji se prema planu otvaraju u studenom, a realizacija se očekuje unutar dvije do tri godine. Cijene nekretnina obuhvaćenih projektom trebale bi biti oko 40 % niže od tržišnih, javlja RTL čiji prilog pogledajte u nastavku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa