Promijenjene uprave gradskih poduzeća u Vodnjanu

Ghiraldo na čelu Contrade, Manzin vodi Castelier

0

U Gradu Vodnjanu je 6. kolovoza obavljena promjena uprava trgovačkih društva Castelier i Contrada u vlasništvu Grada, u skladu s odlukom Gradskog vijeća od 30. srpnja, a prema prijedlogu gradonačelnika Edija Pastrovicchija u funkciji predsjednika Skupština Društava.

Tako je na mjesto direktora društva Contrada d.o.o. za obavljanje komunalnih djelatnosti stupio Gianfranco Ghiraldo te zamijenio dosadašnjeg direktora Guglielma Moscardu. Konstituiran je i novi Nadzorni odbor Contrade - za predsjednika je izabran Roberto Jakovljević, a još dva člana su Denis Sgagliardi i Ivica Privrat. Privrata su prethodno istog dana za svog predstavnika u Nadzornom odboru imenovali zaposlenici Contrade, na sastanku radnika kojem je prisustvovaolo 37 od 43 zaposlenika, nakon što su opozvali dosadašanjeg člana Nadzornog odbora Daria Vitasovića.

Zaposlenik Grada Andrea Manzin stupio je pak na mjesto direktora društva Castelier d.o.o. za ugostiteljstvo, turizam i putnička agencija, te na tom mjestu zamijenio Morisa Ivančića, također zaposlenika Grada. Prilikom konstituiranja novog Nadzornog odbora Casteliera, za predsjednicu je izabrana Kristina Buršić, dok su članovi Marko Šarić i Daniele Manzin.

 

Novi direktori gradskih poduzeća imenovani su na ograničeni mandat od šest mjeseci ili do provedbe natječaja, a na šest je mjeseci ograničen i mandat članovima nadzornih odbora.

Prošlog su tjedna na sjednici Gradskog vijeća smjene uprava obrazložene dosadašnjim izuzetno lošim rezultatima i lošim organizacijama rada. Od novih se uprava očekuje da unaprijede kvalitetu komunalne usluge za građane i druge korisnicima te poslovanje učiniti transparentnijim, racionalnijim, djelotvornijim i učinkovitijim.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa