Novigradski IDS: Milos kandidat za potpredsjednika IDS-a

0
Ivana Špadijer i Anteo Milos
Ivana Špadijer i Anteo Milos

Na izbornoj skupštini novigradskog IDS-a održanoj 3. kolovoza u Novigradu birali su se predsjednik, članovi predsjedništva, fiducijari za Sabor IDS-a te su se predlagale funkcije za viša tijela.

Za predsjednicu je ponovo izabrana Ivana Špadijer, koja je tek nedavno krenula s vođenjem ove podružnice, te će ovim mandatom nastaviti započeto. Za članove predsjedništva izabrani su: Jasna Bažon Fabris, Denis Šerbečić, Anton Ukaj, Antonio Zancola, Dario Perić, Ilari Miani, Stilver Milić i Patrik Fabac.

Za fiducijare za Sabor IDS-a  izabrani su: Denis Giangrande, Emanuela Lugarić Sain, Patrik Kokolo, Marina Peršurić Antonić, Dean Vorić i Saša Krevatin. Prijedlozi za viša tijela su: Franko Gergorić (IDS Buje) za člana predsjedništva, i Anteo Milos kao kandidat za potpredsjednika IDS-a.

Ivana Špadijer otvorila je skupštinu i pozdravila sve prisutne članove , te im se zahvalila na prisutnosti. Iako u jeku prave turističke sezone, odlučilo se održati unutarstranačke izbore jer je stranka željela reagirati odmah, te nakon nezadovoljavajućih izbornih rezultata na razini županije osvježiti sve gradske podružnice do 11. rujna. Ivana Špadijer izrazila je želju nastaviti voditi Novigradsku podružnicu koju je preuzela prošle godine u 11.mjesecu kad se zbog Covid situacije moralo održati on line glasanje.

Što se tiče postave predsjedništva razmišljalo se i predložio jedan spoj mladosti i iskustva. Imamo članove koji su tu od kad se formirala ova stranka te sa svojim iskustvom može pametno savjetovati mlađe generacije. S druge strane imamo i mlade poduzetnike i članove kluba mladih koji imaju dobru volju, ideje i ljubav prema ovom gradu. Zato vjerujem da će ovaj miks ljudi biti uspješan i da će dati sve od sebe ove slijedeće četiri godine koje će svakako biti ključne za ovu stranku.

Dok su se na skupštini prebrojavali glasovi Ivana Špadijer i gradonačelnik Anteo Milos održali su jednu kratku analizu lokalnih izbora. Milos se osvrnuo na rezultate ovih zadnjih izbora na razini cijele županije, napomenuo kako se ne smijemo udaljiti od nikoga, nikako dozvoliti izgubiti ijednog člana, nikoga zapostaviti te vratiti zajedništvo i snagu ove stranke.

Nakon objave rezultata Špadijer je najavila da će se nakon turističke sezone, negdje krajem devetog mjeseca održati jedna tribina za sve članove, gdje će se pozvati ljude na otvorena pitanja, kritike, savjete i naravno druženje, održala je i kratki govor u kojem se zahvalila na podršci i čestitala svim kandidatima.

 

''Mogu reći da sam u IDS- u dosta godina, reklo bi se skoro generacijski, po nasljedstvu. Kad sam napunila 18 godina su mi rekli, eko sada moš krenut! Non avevo scampo! Mislim da moja obitelj, prijatelji i kolege mogu potvrditi da sam uvijek spremna za akciju i da se nisam nikad predomišljala kada je bila u pitanju stranka, ljudi, rad i druženje. Ja vam sada mogu obećati da ću nastaviti biti takva, a ako ne u ovom slučaju i bolja. Bit ću pristupačna i otvorena za svako vaše pitanje, sugestiju i kritiku. Oni koji me poznaju znaju da volim biti među ljudima i da sam izrazito društvena, pa vjerujem da vam neće biti problem doći do mene ako bilo šta trebate.", kazala je Špadijer te se prisutnima obratila i na talijanskom jeziku:

"I giovani sono il nostro futuro. Loro sono importanti e posso dire che qua ne abbiamo veramente di bravi e volenterosi. Pero' quest autunno ci dobbiamo impegnare per saperli ascoltare , accogliere e guidare. Il mondo cambia, cambiano le generazioni ed e' naturale seguirle. E' molto importante pero' tener conto dei nostri membri piu' longevi, quelli che ci stanno a fianco oramai da decenni. Quelli che questo partito lo hanno visto nascere e formarsi. Quelli che hanno osservato tutti i suoi cambiamenti ma sono rimasti sempre presenti e disponibili. Per noi siete molto importanti. Grazie di cuore!  Mi me se importante dirve che tutto quel che fazo, mi faco col cuor. Mi tutto questo che gho fatto fina deso lo gho fato per l'amor verso sta citta' e verso la nostra gente. Che dopo anche non centra de dove che la se. Tutti quei che i gha voia de far parte de una comunita' che i gha l intenzion de gaver  una comunicazion per metterse d'accordo o far delle robe nove veramente i se benvegnudi. Come membro de sta dieta oppur solo come simpatizzando. E no se solo el dir per farse pubblicita'..noi semo multiculutirali, bilingustici. Mi vedo e posso dir che qua a Cittanova se veramente cussi' e noi tutti semo qua per sta roba portar avanti. Per tramandar anche questo peniser alle nove generazioni."

"Sve je bitno. Bitno je da grad funkcionira, da se volimo i poštujemo, da si kažemo ono što valja i ono što ne valja. Jer na kraju najbitnija je komunikacija, jer se komunikacijom i zdravom raspravom sve može riješiti'', zaključila je Špadijer.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa