Franko Gergorić ponovo izabran za predsjednika bujskog IDS-a

0
Franko Gergorić
Franko Gergorić

Na izbornoj skupštini održanoj 30. srpnja, Franko Gergorić ponovo je izabran za predsjednika Gradske podružnice IDS-a Buje.

Pored njega, članovi Predsjedništva bujskog IDS-a su: Fabrizio Vižintin, Maurizio Franceschini, Jelena Bojić, Franco Basiaco, Stjepan Brala, Moreno Pucer, Roberta Bucaj, Manuel Makovac, Rosana Prelac, Rino Duniš, Arianna Brajko Gall i Nino Činić.

Za fiducijare na Saboru IDS-a odabrani su: Franco Basiaco, Jelena Bojić, Stjepan Brala i Maurizio Franceschini, dok je za kandidata za Predsjedništvo IDS-a izabrana Jelena Bojić.

 

Novi-stari predsjednik Gergorić podsjetio je da si je prije četiri godine, kada je izabran za predsjednika bujskog IDS-a, zacrtao nekoliko ciljeva.

„Prvi je bio konsolidirati podružnicu te vratiti povjerenje birača što smo i učinili na svim izborima. Na izborima za mjesne odbore osvojili smo 95% glasova, zatim su uslijedili izbori za EU parlament gdje je naš Valter Flego i osvojio zastupničko mjesto u EU parlamentu. Tu su i svi ostali izbori: predsjednički, parlamentarni i naposlijetku lokalni, na kojima je lista koji je predložio GP IDS Buje-Buie osvojila 8 mandata. Ovim putem bih se glasno i javno zahvalio svim našim članovima, simpatizerima, onima koji su glasali za nas i ukazali nam povjerenje, ali i onima koji nisu glasali za našu listu, jer smatram kako zahvaljujući upravo konstruktivnoj kritici možemo postati samo bolji.

IDS kao stranka jamac je sigurnosti, stabilnosti i napretka u svakoj jedinici lokalne samouprave u kojoj je na vlasti. Jamac je zaštite prava manjina, u što smo se posebno mogli uvjeriti na samom početku proteklog mandata gradskog vijeća. Zajedno sa mojim predsjedništvom u protekle četiri godine bio sam fokusiran na to kako konsolidirati zatečeno stanje.

Okrenuti rad podružnice u nekom novom smjeru. Danas, tako imamo predstavnike u klubu žena IDS-a imamo predstavnike u novoformiranoj ZP Kluba mladih Bujštine, a upravo ćemo u naredne četiri godine najviše vremena posvetiti mladima. Osvijestiti među njima činjenicu koliko je važan svaki pojedini glas. Motivirati ih da se više uključe u rad za i na dobrobit zajednice.
Volio bih vidjeti osnovan i funkcionalan Savjet mladih grada Buja-Buie što se može jednostavno postići kroz prizmu građanskog odgoja u školama. Ukratko puno je posla preda mnom i pred nama, a moje predsjedništvo gradske podružnice IDS-a Buje-Buie spremno će se nositi sa svim tim izazovima. Kako bi rekli kod mene u Labinu: ala šu, gremo delat“, rekao je Franko Gergorić. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa