KOMENTAR

Općina Kršan je s Carićem doista krenula novim smjerom

0
Sa svečane sjednice: Patricija Zanketić, Lucian Mrzlić, europarlamentarka Željana Zovko, Roman Carić, Ariana Brnetić te arhitekti Ante Vrban i Natali Zulijani Giambastiani
Sa svečane sjednice: Patricija Zanketić, Lucian Mrzlić, europarlamentarka Željana Zovko, Roman Carić, Ariana Brnetić te arhitekti Ante Vrban i Natali Zulijani Giambastiani

'Novi smjer za Općinu Kršan' bio je izborni slogan novog kršanskog načelnika Romana Carića u predizbornoj kampanji. „Kako čovjek koji je posljednjih 17 godina zaposlen u općinskoj upravi, od čega najveći dio na važnim funkcijama, može ponuditi novi smjer?“, mnogi su bili sumnjičavi, ali već tada se oko Romana i njegove ekipe osjećala neka drugačija energija. Kampanja mu je bila zanatski perfektna i vrlo moderno osmišljena, čak i premoderna u nekim dijelovima, pa je postojala opasnost da svojim porukama ne dopre do konzervativnijih birača, ali pokazalo se da su se Kršanci u natpolovičnoj većini odlučili za njegovu listu i da su vjerovali da ih upravo Roman Carić sa svojim timom može odvesti novim smjerom.

Sinoć je svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Kršan i to je zapravo bilo prvo službeno predstavljanje javnosti nove kršanske vlasti. A domaćini su se doista potrudili da sve bude drugačije. Od same lokacije, programa i govornika.

Moram priznati da sam bila razočarana kada sam čula da se svečana sjednica neće, kao i svake godine dosad, održati u prekrasnom ambijentu 'Starih staza'. Carić je za svoj prvi Dan općine kao načelnika odabrao nedavno dovršeni Dom kulture i nije pogriješio. Nema gosta sinoćnje svečanosti koji nije ostao zapanjen ljepotom tog novouređenog prostora, koji bi sada mogao (i trebao) postati centar svih kulturnih i zabavnih događanja u Kršanu. Čim sam ušla u prostor iza Doma, gdje je napravljen svojevrsni amfiteatar s tribinama, ostala sam ugodno zatečena i moje razočaranje brzo se pretvorilo u oduševljenje. 

Ambijent u koji se odlično uklopio predivan glas Mie Negovetić, koja je nastupila u kulturnom dijelu programa, dekoracije, pa prezentacije mladih arhitekata… sve je bilo fantastično.

Za mene osobno otkriće večeri bio je Lucian Mrzlić, mlađahni predsjednik Općinskog vijeća Kršana i jedan od važnijih kotačića u tom Carićevom motoru za novi smjer Općine Kršan. Već je svojim govorom i elokvencijom bio pravo osvježenje u odnosu na svoje prethodnike, a u kasnijem razgovoru s njim upoznala sam jednog vrlo pametnog, obrazovanog i inteligentnog mladića, pa ne sumnjam da će tandem Carić-Mrzlić uz suport drugih članova njihovog tima ovu lijepu i prirodom bogatu općinu odvesti u pravom (novom) smjeru. Sinoć se na svakom koraku osjetilo da Općinom Kršan doista pušu neki novi vjetrovi. (Eleonora Matković Čakić)

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR / KUHARICA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR / KONOBARICA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR / SOBARICA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/ICA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA