KOMENTAR

Općina Kršan je s Carićem doista krenula novim smjerom

0
Sa svečane sjednice: Patricija Zanketić, Lucian Mrzlić, europarlamentarka Željana Zovko, Roman Carić, Ariana Brnetić te arhitekti Ante Vrban i Natali Zulijani Giambastiani
Sa svečane sjednice: Patricija Zanketić, Lucian Mrzlić, europarlamentarka Željana Zovko, Roman Carić, Ariana Brnetić te arhitekti Ante Vrban i Natali Zulijani Giambastiani

'Novi smjer za Općinu Kršan' bio je izborni slogan novog kršanskog načelnika Romana Carića u predizbornoj kampanji. „Kako čovjek koji je posljednjih 17 godina zaposlen u općinskoj upravi, od čega najveći dio na važnim funkcijama, može ponuditi novi smjer?“, mnogi su bili sumnjičavi, ali već tada se oko Romana i njegove ekipe osjećala neka drugačija energija. Kampanja mu je bila zanatski perfektna i vrlo moderno osmišljena, čak i premoderna u nekim dijelovima, pa je postojala opasnost da svojim porukama ne dopre do konzervativnijih birača, ali pokazalo se da su se Kršanci u natpolovičnoj većini odlučili za njegovu listu i da su vjerovali da ih upravo Roman Carić sa svojim timom može odvesti novim smjerom.

Sinoć je svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Kršan i to je zapravo bilo prvo službeno predstavljanje javnosti nove kršanske vlasti. A domaćini su se doista potrudili da sve bude drugačije. Od same lokacije, programa i govornika.

Moram priznati da sam bila razočarana kada sam čula da se svečana sjednica neće, kao i svake godine dosad, održati u prekrasnom ambijentu 'Starih staza'. Carić je za svoj prvi Dan općine kao načelnika odabrao nedavno dovršeni Dom kulture i nije pogriješio. Nema gosta sinoćnje svečanosti koji nije ostao zapanjen ljepotom tog novouređenog prostora, koji bi sada mogao (i trebao) postati centar svih kulturnih i zabavnih događanja u Kršanu. Čim sam ušla u prostor iza Doma, gdje je napravljen svojevrsni amfiteatar s tribinama, ostala sam ugodno zatečena i moje razočaranje brzo se pretvorilo u oduševljenje. 

Ambijent u koji se odlično uklopio predivan glas Mie Negovetić, koja je nastupila u kulturnom dijelu programa, dekoracije, pa prezentacije mladih arhitekata… sve je bilo fantastično.

Za mene osobno otkriće večeri bio je Lucian Mrzlić, mlađahni predsjednik Općinskog vijeća Kršana i jedan od važnijih kotačića u tom Carićevom motoru za novi smjer Općine Kršan. Već je svojim govorom i elokvencijom bio pravo osvježenje u odnosu na svoje prethodnike, a u kasnijem razgovoru s njim upoznala sam jednog vrlo pametnog, obrazovanog i inteligentnog mladića, pa ne sumnjam da će tandem Carić-Mrzlić uz suport drugih članova njihovog tima ovu lijepu i prirodom bogatu općinu odvesti u pravom (novom) smjeru. Sinoć se na svakom koraku osjetilo da Općinom Kršan doista pušu neki novi vjetrovi. (Eleonora Matković Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa