ponovit će se izbori

Ni Boris Demark nije prošao za predsjednika Gradskog vijeća Pazina

0
Boris Demark
Boris Demark

Gradsko vijeće nije se konstituiralo ni iz trećeg pokušaja te Grad Pazin na jesen očekuju novi izbori. Datum izbora bit će poznat nakon što Vlada raspiše izbore.

Za Grad Pazin to znači da će odluke koje donosi Gradsko vijeće biti odgođene na nekoliko mjeseci. Tekući poslovi i projekti u tijeku nastavit će se izvršavati. Gradsko vijeće iz prošlog saziva, donijelo je proračun za ovu godinu, čija je realizacija u tijeku. Kada se predstavničko tijelo ne konstituira, kao u slučaju Grada Pazina predstoji imenovanje povjerenika Vlade. Povjerenik će obavljati poslove s ciljem ostvarivanja prava i obveza građana i pravnih osoba u Gradu Pazinu do uspostave konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća.

 

Na lokalnim izborima u svibnju koalicija IDS-HSU-HNS osvojila je šest vijećničkih mjesta, Možemo!-Politička platforma četiri vijećnička mjesta, te po jedno vijećničko mjesto SDP, LGB i HDZ.

Na sjednici 22. srpnja za predsjednika vijeća predložen je Boris Demark iz stranke SDP, te je osvojio šest glasova dok su vijećnici iz koalicije IDS-HSU-HNS te HDZ-a bili suzdržani.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa