Asfaltirana cesta Kukci Bašarinka: Nakon ljeta nastavak radova

0

Sukladno dugogodišnjim željama mještana i u dogovoru s Mjesnim odborom Nova Vas, Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča krenuo je u izgradnju prometnice koja spaja naselja Kukci i Bašarinka.

Izgradnja će se odvijati u ukupno tri faze, od kojih je prva – asfaltiranje makadamskog puta koji spaja ova dva naselja - ovih dana i dovršena. Prometnica se asfaltirala u dužini od 400 metara, širine 5,5 metara, a u tijeku je ishođenje građevinske dozvole za nastavak radova.

 

Naime, u dogovoru s mještanima i Mjesnim odborom, odlučeno je kako će se preostale dvije faze, koje podrazumijevaju izgradnju zaobilazne ceste oko naselja Bašarinka i proširenje pristupne ceste koja spaja naselje s cestom Poreč-Novigrad, graditi nakon turističke sezone. Prvi je uvjet za izgradnju ove prometnice bilo rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. Uz to, navedenom trasom prolazi i budući sustav navodnjavanja koji se trenutno gradi europskim novcem te će omogućiti navodnjavanje ukupno 550 ha poljoprivrednih površina. Dovršetkom radova na navodnjavanju tijekom zime, asfaltirat će se i dodatno proširiti postojeća prometnica, čime će cjelokupna planirana rekonstrukcija prometnica u naselju Bašarinka biti dovršena.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KONOBAR / KONOBARICA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

RECEPCIONAR / RECEPCIONARKA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR / SOBARICA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA