U Istri turista ima kao preklani, puno cijepljenih i malo zaraženih (video)

0
Foto: RTL
Foto: RTL

U Istri kao da su dobra stara vremena. Turista ima, i to 90% u odnosu na rekordnu 2019. Nisu zeleni nego narančasti, ali to zasad nije imalo posljedice, javlja RTL.

"Ako budemo morali u karantenu to ćemo i napraviti, ako nema druge opcije nećemo se time zamarati niti praviti probleme", jasno će Jolanda von Mansom iz Nizozemske.

"Poljaci vole Hrvatsku i Istru tako da će zasigurno doći. Znam i preko nekih foruma da Poljaci prate stanje u Hrvatskoj. Znamo što se događa, čak i poljska televizija prenosi stanje u Hrvatskoj zato što se radi o važnoj destinaciji za Poljske turiste", kaže Krzystof Zamorski iz Poljske.

Opreza nikad dosta. Potvrđuje to i slučaj Nizozemske koja se u samo tjedan dana iz zelene pretvorila u crvenu fleku na mapi Europe. Uvjerene da su izvan opasnosti nizozemske su vlasti ublažile mjere i pustile mlade da pohode partije. "I mnogo mladih se zarazilo. Nisu bili bolesni ali bili su zaraženi tako da mnoge obitelji koje su htjele otići na ljetovanje ostale su kući u karanteni sa svojom zaraženom djecom", kaže Heleen Muntinga iz Nizozemske.

 

Dok su mjere u Nizozemskoj stroge jedino što su u Hrvatskoj primijetili je obveza nošenja maske.

"Jučer smo bili na brodu i djelovalo je kao da korona ne postoji. Zeznuto je, nadam se da Hrvatska neće učiniti istu grešku kao Nizozemska da misli da je sve u redu", poručuje Heleen Muntinga. Istra je odgovorna. Puno se ljudi cijepilo, više od 50%. I malo je zaraženih. Svega dvoje na 100 000 stanovnika. Ipak su narančasti, kao i Dalmacija, koja puno lošije stoji. Nadaju se da ne stiže crveno, pa podržavaju odluku o dodatnim testovima za Britance, javio je RTL. Video s RTL-a u nastavku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa