Pulska bolnica u punom obimu gotova na jesen

0

Pulska Opća bolnica tijekom epidemije koronavirusa funkcionira prema novom, usvojenom režimu pregleda, po kojemu nema zastoja. Radi se na smanjenju listi čekanja. Istovremeno, traju završni radovi nove Bolnice. Na jesen će, prema planu biti dovršena u punom obimu, javlja Radio Pula.

Riječ je o jednoj od najsuvremenijih Bolnica na našim prostorima. Svim su općim bolnicama zajedničke liste čekanja. One jesu i vjerojatno će i dalje biti problem, no, radi se na njihovu smanjenju, kaže ravnateljica Opće bolnice Pula Irena Hrstić za Radio Pulu.

 

Prioritetni termini su tu važni, ističe Hrstić. Svi mi liječnici trebamo prepoznati pacijente koji trebaju ići na pregled – sada, za tjedan dana, za mjesec dana. Naime, jasno postavljanje kliničke indikacije i izravna komunikacija puno će prije riješiti listu čekanja, ističe Hrstić.

Ono što, pak, ima veze s novom bolnicom jesu čekanja pri zakazanom pregledu. Osjetna je tu korekcija jer se na zakazane dnevne preglede ne čeka kao prije. Korona kriza usporila je gradnju Bolnice, ali nas je i puno naučila. Dobre navike trebamo zadržati, jer važno je da čuvamo i sebe i druge, ističe ravnateljica Hrstić, donosi Radio Pula.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa