Članice Izvršnog odbora BPW Pula s Acquavitom

0
Danijela Križman Pavlović, Alida Perkov, Jessica Acquavita i Mikela Buršić Lisjak
Danijela Križman Pavlović, Alida Perkov, Jessica Acquavita i Mikela Buršić Lisjak

U prostorijama Istarske županije članice Izvršnog odbora BPW Pula održale su sastanak sa zamjenicom župana Istarske županije Jessicom Acquavitom.

Članica IO BPW dr.sc. Danijela Križman Pavlović upoznala je gđu Acquavita o znanstvenoj suradnji FET Pula sa BPW Pula u promicanju i poticanju  ženskog poduzetništva. Koordinatorica mladih poduzetnica u Izvršnom odboru BPW Pula Mikela Buršić Lisjak  naglasila je važnost   aktivnog uključivanja mladih u  realnom sektoru, osobito proizvodnji hrane.

Predsjednica BPW Pula, dr.sc. Alida Perkov predstavila je zamjenici župana aktivnosti BPW Pula u unutarnjoj i vanjskoj politici. Naglasila je da se međusobno lobiranje u kupovanju proizvoda i usluga u vlasništvu žena provodi već 15 godina kroz projekt Lobbying for shopping. U doba pandemije krenulo se s projektom Web kataloga poduzetnica, gdje se na web stranicama www.bpw.hr nalaze ponude poduzetnica selektirane po djelatnostima. Ove godine pokrenut je projekt reklamne promocije poduzetnica gdje će se kroz medijsku spot-priču  prikazati objedinjena ponuda poduzetnica.

 

Na polju međunarodnih odnosa Perkov je predstavila aktivno sudjelovanje i   predsjedanje BPW Pula u mreži poduzetnica BPW Danube net do 2016.godine. Upoznala je gđu Acquavita, u svojstvu osnivačice i predsjednice, sa osnivanjem i djelovanjem mreže poduzetnica Jadransko Jonske regije BPW AdrionNet od 2017. do danas. Naglasila je timsku podršku i suradnju svih članica BPW u ostvarivanju poduzetničkih projekata u interesu zajednice.

Uz organiziranje četiri međunarodne konferencije 2007.,2010., 2016. i 2020.u Puli, kao i suorganizaciju 15 BPW Foruma u regiji Podunavlja i Jadransko Jonskoj regiji, klub se osobito  ponosi  uspostavom poslovnih partnerstva sa klubovima poduzetnica u Hrvatskoj, Grčkoj, Italiji I podunavskim zemljama. Predstoji najesen posebna poslovno kulturna suradnja sa talijanskim poduzetničkim klubom FIDAPA BPW Verona na projektu “ Due Arene”.

Zamjenica župana Acquavita podržala je inicijative, naglasivši da će županija nastaviti sa podrškom.  Naglasila je potrebu jačeg uključivanja istarskih poduzetnica talijanske nacionalnosti u BPW klub, čemu će dati osobit doprinos. Sve ostale aktivnosti prilagođavati će se aktualnoj epidemiološkoj situaciji.

Jessica Acquavita i Alida Perkov

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa