Dom za starije pod krovom već krajem ove godine

0

Dva su mjeseca prošla od otvaranja radova na toliko očekivanoj građevini u Labinu. Radi se naravno o projektu Doma za starije osobe koji se gradi u naselju Kature. Danas je gradilište obišao i gradonačelnik Labina Valter Glavičić gdje ga je s tijekom i daljnjim fazama radova upoznao predstavnik izvođača i direktor tvrtke De Conte, Marko Kontošić.

„Radovi teku sukladno zacrtanim planovima. Na sjevernoj diletaciji temeljenje je gotovo i već su započeli radovi na dizanju zidova te svakim danom objekt poprima svoje konture. Već do kraja ove godine planira se zgotoviti građevinske radove te će objekt biti podignut, žargonski rečeno „pod krov“. Objekt će tako u svega sedam mjeseci od početka izgradnje biti u svojim punim gabaritima, a odmah po dovršetku građevinskih, kreću obrtnički radovi.“– izjavio je ovom prilikom gradonačelnik Glavičić

U donjoj etaži nalazit će se sobe za smještaj korisnika prvog i drugog stupnja, a u istočnom dijelu etaže bit će odvojen dio za smještaj korisnika četvrtog stupnja (Alzheimerova demencija). Korisnici ovog smještaja imat će direktan izlaz u izdvojeni dio vrta na nivou prizemlja. Na prvom katu bit će sobe za smještaj trećeg i četvrtog stupnja s popratnim sadržajima, te gerijatrijsko palijativna skrb.

Dnevni centar Doma za starije bit će poluotvorenog tipa te će, između ostaloga, pružati usluge pripreme i dostave obroka te prijevoza starijih osoba koje nisu redovni korisnici doma.

Radove na izgradnji doma izvodi labinska tvrtka De Conte koja je izabrana kao najpovoljniji ponuditelj nakon provedenog postupka javne nabave, a vrijednost investicije je 36 milijuna kuna s PDV-om. Investiciju uz Grad Labin s 50% njezine vrijednosti sufinancira i Istarska županija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa