Porečki školarci ostvarili zavidne rezultate

0

Nakon što je u gradskoj palači već ranije održan prijem za izvrsne učenike koji završavaju svoje osnovnoškolsko obrazovanje, red je došao i na sve učenike porečkih osnovnih škola koji su svoju školu predstavljali na brojnim natjecanjima u Hrvatskoj. Ove je godine osamdesetak učenika uz pratnju svojih mentora sudjelovalo na raznim natjecanjima, pa je prije održan na amifteatru u sklopu ŠRC „Veli Jože“. Uz učenike i obitelji, prijemu su se pridružili i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesna Kordić te ravnateljica Osnovne škole Poreč Marija Mufić Santin, Osnovne škole Finida Anita Sijerković Radin i ravnateljica Talijanske osnovne škole Bernardo Parentin Ester Zarli, zajedno s učiteljima mentorima.

- Nastavite tako, razvijajte svoje talente, istražujte i učite, sigurno će vam samo koristiti na životnom putu. Mi ćemo vas uvijek u tome s ponosom podržati. Prije svega - kroz izgradnju škola, njihovo opremanje, jednosmjemsku nastavu, vannastavne aktivnosti, stipendije, sve što je potrebno. Također, želim da vam nova školska godina donese normalne odlaske u školu, druženja, izlete, sve ono sta bi i trebali doživjeti u ovim godinama. Sretno svima., rekao je gradonačelnik na prijemu, posebno se zahvalivši učiteljima – mentorima, kao i obiteljima koji su trajna i stalna podrška djeci na tom putu.

 

Porečke osnovne škole tako su u prošloj školskoj godini sudjelovale na županijskim i državnim natjecanjima iz fizike, biologije, informatike, geografije, povijesti, talijanskog i engleskog jezika, islamskog vjeronauka, virtualnim kros i biciklističkim utrkama, natjecanjima Matematički klokan i Dabar iz informatike te Lidranu, a učenici Tin Kuterovac, Mario Žiković, Samra Ahmetspahić i Dila Hasipi sudjelovali su i na državnim natjecanjima.

Čak 46 učenika uvršteno je u 10% najboljih na međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan bez granica, ali i na međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar. Osim ovih uspjeha, učenici OŠ Poreč ostvarili su zavidne rezultate i u sportskim natjecanjima koja su se održava u virtualnom obliku – osvojeno je 13 prvih mjesta, 11 drugih te jedno treće mjesto u krosu, kao i drugo mjesto u virtualnoj biciklističkoj utrci.

Nakon podjele gradskih zahvalnica za ostvarene izvrsne rezultate, druženje je dovršeno tradicionalnim zajedničkim fotografiranjem.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA