Maslinica se ne prodaje

Tvrtka posluje stabilno na zadovoljstvo radnika i lokalne zajednice

0
Hotel Narcis
Hotel Narcis

Maslinica Rabac nije u krizi, niti je vlasnici namjeravaju prodati, nego, naprotiv, pripremaju novu investiciju kojom će poboljšati njenu ponudu, doznajemo iz Uprave tvrtke.

Nakon učestalih medijskih napisa o tome da se, pojednostavljeno rečeno, u Maslinici više ne zna tko pije, ni tko plaća, da buja nezadovoljstvo radnika, da vlasnici ne mare za tvrtku i da je sve izglednija njena prodaja drugoj hotelijerskoj grupaciji, Uprava je bila prisiljena na medijski istup kojim opovrgava ove navode.

Posebna premija od 5.000 kn svakom radniku

U tvrdnjama da su vlasnici, talijanska Grupacija Horstman i Gentilini, digli ruke od Maslinice jer se u njoj ne pojavljuju ne uzima se obzir ono što već više od godinu dana presudno utječe na naš život, a to je COVID 19. Naime, tijekom najveće pandemijske krize oni nisu ni mogli, ni smjeli dolaziti u Hrvatsku. K tome su sve aktivnosti u turizmu i hotelijerstvu bile svedene na minimum, a neizvjesnost oko predstojeće turističke sezone vladala je do samog njenog početka. Unatoč tome uredna isplata plaća i podmirenje poreza i davanja nikada nisu dovedeni u pitanje. Štoviše, u svibnju je sa sindikatom postignut sporazum o posebnoj premiji u iznosu od pet tisuća kuna koja će biti isplaćena svakom stalno zaposlenom radniku te sezoncu koji je radio najmanje mjesec dana.

Članovi Uprave sada uredno obavljaju svoje poslove i u Maslinici su prisutni svaki tjedan. Booking ide jako dobro, u prilog čemu ide podatak da se u subotu, 17. srpnja otvara Hotel Narcis. Ne bude li iznenađenja, svi hoteli će biti popunjeni do kraja listopada.     

Ulaz u kamp

Poprilično ogorčenje u javnosti izazvale su rampe na ulazu i stvoren je dojam da Maslinica ugrožava prava domicilnog stanovništva i ulazi u sukob s lokalnom zajednicom. Uprava prije svega podsjeća da ne postoji takav turistički kompleks i autokamp u kojega svatko može ući kada hoće, kako hoće i kojim god prijevoznim sredstvom. I, ponovo, zbog COVID-a 19 bilo je nužno kontrolu pojačati.

Međutim, kad je praksa pokazala da se time izazivaju tegobe domicilnom stanovništvu, pristupilo se razgovorima s gradonačelnikom. Rezultat su odluke kojima se to ispravlja: invalidnim osobama i njihovoj pratnji omogućen je ulaz u vozilu s oznakom invalidnosti, omogućen je ulaz članovima JK Kvarner radi dovoženja i odvoženja s treninga i omogućeno je parkiranje u vrijeme održavanja nogometnih utakmica. Također, dizalica za plovila darovana je jedriličarskom klubu.   

Učinjeno je sve kako bi se pogodovalo lokalnom stanovništvu, a da se pri tom ne naruši sigurnost gostiju kompleksa. Ukažu li se novi problemi, Uprava je spremna rješavati tih na zadovoljstvo svih zainteresiranih. (R.S.

Najnovije vijesti