'Dare to explore outdoor'

U Tinjanu predstavljen film o outdoor ponudi

0

Ispod ladonja u Tinjanu 6. srpnja održana je premijera promotivnog filma 'Dare to explore outdoor', koji obuhvaća dio outdoor ponude područja TZ središnje Istre, realiziranog u režiji i produkciji Labinske tvrtke Level 52.

Kako je istaknula direktorica TZSI Sanja Kantaruti, središnja Istra nastoji se pozicionirati kao idealan spoj posebnosti, ali i netaknute prirode idealne za aktivnosti na otvorenom. Tako su ljepota prirodnog krajolika i bogatstvo kulturne baštine ključni elementi turističke ponude predmetnog područja, dok su načela sporog, zelenog i zdravog turizma prihvaćena kao temeljna načela interakcije s resursnom osnovom i upravljanja turističkim razvojem.

U skladu s navedenim, kako bi se gostima približila ponuda aktivnosti na otvorenom, stvoren je promotivni film koji ističe upravo glave adute outdoor aktivnosti središnje Istre. U njegovoj realizaciji sudjelovali su i sami dionici outdoor ponude područja TZ središnje Istre te se filmom želi dočarati širok spektar zanimljivih sadržaja na otvorenom i sportskih aktivnosti diljem središnje Istre: od biciklizma, pješačenja, trčanja, sportskog penjanja, ribolova i jahanja pa do Zip linea, adrenalinskog parka u Kringi i speleoavanture u Pazinskoj jami. Ovaj jedinstveni poziv u središnju Istru otkriva kako upravo ova destinacija nudi doživljaje za sve generacije.

 

Nova produkcija nastavak je uspješne suradnje TZ-a središnje Istre i Levela 52, čiji je prvi film Dare to Explore pokosio ovogodišnje europske i svjetske festivale. Zlato u New Yorku i Hamburgu, te drugo mjesto na prestižnom turističkom sajmu u Berlinu samo su neka od priznanja koja su okrunila promotivni video.

Cilj nam je bio, kao i uvijek, napraviti nešto drugačije pa smo film začinili glazbom koja spaja etno i elektronsku glazbu, istaknuo je redatelj i glazbeni producent Sanel Isanović. Dinamičan i adrenalinski Dare to Explore Outdoor okupio je i brojne lokalne statiste odnosno vlasnike atraktivnih sadržaja poput Zip Linea, Speleoavanture Pazinska Jama, Adrenalin parka Kringa, članove KK Soko te brojne druge. Režiju i glazbu filma potpisuje Sanel Isanović, snimanje, montažu i kolorkorekciju Antonio Zulijani, dok je producentica Bianca Dagostin.

Premijeri, koja je prethodila prvom filmu u sklopu Ljetnog kina u središnjoj Istri, nazočili su Goran Hrvatin načelnik Općine Tinjan, Sanel Isanović, Antonio Zulijani i Bianca Dagostin iz Labinske tvrtke Level 52, zaslužne za realizaciju videa te direktorica TZ središnje Istre Sanja Kantaruti.

Podsjećamo da do kraja kolovoza traje Ljetno kino u središnjoj Istri, u sklopu kojeg će biti prikazani filmovi prema sljedećem rasporedu: U četvrtak 08. srpnja ispred crkvice Sv. Roka u Pićnu prikazat će se film „Rat u kući“. U četvrtak 15. srpnja u Svetom Petru u Šumi, na Trgu ispred Pavlinskog samostana bit će prikazan film „Ljeto u Provansi“. U četvrtak 22. srpnja, ljetno kino gostuje na glavnom trgu u Gračišću, s filmom „Zadrži dah“. U četvrtak 29. srpnja na rasporedu je film „Ljeto u Provansi“, koji će biti prikazan na Boljunskom Kaštelu. U četvrtak 05. kolovoza u Svetom Lovreču na Trgu Placa, prikazat će se film „Rat u Kući“.

U četvrtak 12. kolovoza, na glavnom trgu u Draguću, bit će projekcija filma „Prije ponoći“. U četvrtak 19. kolovoza, na Školskom sportskom igralištu u Karojbi, održat će se projekcija filma „Hollywoodska prevara“. Posljednji datum ljetnog kina je srijeda 25. kolovoza, kada će se u Pazinu, na platou ispred Kaštela, održati projekcija filma „Mali Budo“. Sve projekcije filmova započinju u 21 sat. Također, do konca kolovoza traje i „Central Istria free walk tour“ u kojem možete, u pratnji licenciranog turističkog vodiča na hrvatskom i engleskom jeziku, otkriti priče šarmantnih mjesta središnje Istre. Razgledi su besplatni uz obavezne prijave. Više informacija saznajte na web stranici www.central-istria.com.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SPREMAČ/ICA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

VODITELJ/ICA PRODAJE I DIZAJNA

Do: 31.08.2021.

NOVA VAS, ISTARSKA ŽUPANIJA