Zatvara se Konoba Marino u Gračišću? 'Preuzimamo pizzeriju u Pazinu'

2
Konoba Marino u lanjskoj akciji Crvenog križa
Konoba Marino u lanjskoj akciji Crvenog križa

Kultna Konoba Marino u Gračišću već je neko vrijeme zatvorena, a ekipa koja ju je vodila preuzima pazinsku pizzeriju Peperone, potvrdila nam je Samanta Bašić, donedavna voditeljica Konobe Marino.

Za turizam u Istri, te općenito istočnu i središnju Istru to nije dobra vijest, jer živost starim gradićima ipak daju i neki ugostiteljski sadržaji, kad već to ne mogu stalni stanovnici kojih ima relativno malo. Primjerice, u susjednom Pićnu ne postoji čak ni kafić, tako da je odlazak Konobe Marino definitivno još jedan korak prema odumiranju starogradskih jezgri.

Na Facebooku Konobe Marino već neko vrijeme pozivaju "zainteresirane za nastavak naše priče", da im se jave, a nezadovoljni mještani objavljuju slike zatvorenih vrata.

 

"Problemi s personalom, visok najam i malo gostiju", kratko je odgovorila Bašić na naše pitanje o razlozima zatvaranja konobe. 

Hoće li netko drugi preuzeti taj prostor, koji je privatno vlasništvo, i nastaviti s tradicionalnom istarskom kuhinjom ostaje da se vidi. No Bašić kaže da je oni u Pazinu zasad neće imati na meniju. "Ono tamo je pizzerija tako da ćemo imati uglavnom takvu ponudu, iako je s vremenom planiramo proširiti"; kazala nam je Bašić. (Tekst: Kristian Stepčić Reisman, foto: Facebook Konoba Marino i S. Bašić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa