HRT o ugovorima Grada s Glasom Istre: Milijuni za promidžbene članke

0

Bivši pulski gradonačelnik Boris Miletić i vodeći istarski medij dva tjedna prije lokalnih izbora sklopili su novi milijunski ugovor u kojem je za nadzor njegova provođenja određena osoba koja je tragično preminula godinu dana prije. Zbog te i drugih nepravilnosti nova pulska vlast razmatra raskid ugovora. Nova predsjednica gradskog vijeća prva je otkrila nepravilnosti. Smatra da se gradska uprava ne bi smjela oglašavati koristeći se novcem građana, piše HRT. Prenosimo dio članka u nastavku.

- U ovom slučaju se radi o plaćenom oglasu, i to jako plaćenom oglasu, budući da se radi o 52 teksta godišnje, na jednu ili dvije stranice, znači na duplerici. Jedan takav tekst građani Pule plaćali su 19 tisuća i nešto sitno kuna. Takvi oglasi moraju biti posebno označeni i moraju napisat da se radi o plaćenim oglasima, kaže Dušica Radojčić, predsjednica Gradskog vijeća (Možemo!), ističući da ovdje to nije bio slučaj.

- Gdjegod postoje ugovori, stavke, koje ne koriste javnom interesu, koji ne koriste općem dobru, ne bi smjeli postojati. Što se tiče naše uprave, to se više neće događati. Tih milijun kuna jasno da je moglo biti iskorišteno na puno bolje i pametnije svrhe, kaže Filip Zoričić, gradonačelnik Pule.

 

Ugovor potpisan 30. travnja, dva tjedna prije lokalnih izbora, za upravu Glasa Istre nije sporan. - Oni su objavili javni natječaj na koji smo se mi javili. Zbog toga to je godina za godinu, ugovor je istekao, morali smo ga odraditi. Koliko ja znam, to rade moji ljudi, oni su to primjereno označili. Nisam ja ekspert u tome da znam kako se označuje, to znaju ljudi koji rade to, glavni urednik i novinari. Po meni je to bilo dobro označeno, sve se vidjelo, da je to oglas financiran od strane Grada, rekao je Ivica Božan, član Uprave, Glas Istre novine d.o.o.

Da stvar bude čudnija, za nadzor provođenja ugovora zadužen je djelatnik grada koji je tragično preminuo prije godinu dana. Bivši pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je ugovor potpisao - nema komentara. Iz županije su nas uputili na bivšeg Miletićeva pročelnika. - Ugovor je bio ažuriran, međutim, kontakt je ostao neprijavljen sa strane davatelja usluge. Ugovor je bio čekiran više puta, međutim, došlo je do lapsusa, rekao je Aleksandar Matić, pročelnik Ureda Grada, javlja HRT.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa