Buzet nakon korone: 'Slika građana Starog grada ili slika nadležnih?'

0
Foto: Facebook
Foto: Facebook

"Slika građana Starog grada ili slika nadležnih?" To je pitanje objavljeno na Facebook grupi Buzet nakon korone, uz fotografiju koju prenosimo iznad ovog teksta. Među ostalima, komentirali su je Davor Prodan i Damir Kajin,

"Po meni slika, ne svih stanovnika starog grada, nego samo pojedinih. Ne znam je li se slika ponavlja ili je izuzetak, isto tako ne znam jesu li kontejneri bili puni odnosno je li se redovito prazne?", napisao je Davor Prodan.

"Budimo odgovorni. Da ne kažem civilizirani. Uglavnom nije problem u Parku. Prije u nekolturi građana, nas Buzećana. Što se dogodilo, a dignuti su Ervina,( samoizolacija), Darko,... Zaglavio se kontejner. Zašto? Zato jer su u njega bacani kišobrani, mikrovalna pećnica, šlape,... Znači ono što tamo ne spada. Taj žuti kontejner je ispražnjen u srijedu, 5m3. Kontejneri se prazne, uglavnom, u ponedjeljak i petak, ako nije praznik, tada dan prije, ili dan kasnije. Postoje i kamere, ali nismo valjda na to spali, da špijamo. Da se bacala samo ambalaža, problem ne bi nastao. On je sada otklonjen. Glomazni otpad se takoreći odvozi u danu. Samo nazovite Park, ali znam problem je i u tome što neke usluge netko ne želi, a netko ni ne može platiti, ali i Park, koji potražuje 1.8.mil.kn, živi od naknada za svoje usuge. Smeće će uklonit sutra i nemojmo da to bude 'slika Buzeta'", komentirao je Kajin. 

 

"Slika govori 1000 riječi... Ali to je rezultat prikupljanja otpada, koji bi trebalo riješiti, jer ni u mjestima poput Roča nije nešto pametnije riješeno. Smeće se gomila po prirodi i po ilegalnim odlagalištima što očito nije na dušu ni Gradu ni Parku, a na kraju pada na ramena onih uzornih građana koji regularno bacaju i sortiraju otpad. Nisam proučavao, ali navodno imamo jednu od većih naknada u Istri za prikupljanje otpada, a kvaliteta usluge je jako upitna. Jedna obitelj prikupi mnogo više od 120litara plastike u mjesec dana, a ovisno o raspoloženju radnika ovisi koliko plastike će skupiti u plasticnim vrećama pokraj propisane kante. Stoga ni ne krivim ljude koji postupaju ko na slici gore ako za to postoje opravdani razlozi kao što ste rekli da ne stane omot od čokolade. Trebalo bi organizirati prikupljanje istog i iskrcati im ispred Parka - tada će možda biti njihov problem s obzirom, da građanski neposluh i bacanje smeća po prirodi nakon uvođenja novog načina prikupljanja otpada nije njihova krivica..", napisao je Samuel Brečević.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa