Sada imamo i prvi CityX Apps Transparentor grad u Istri

0
Valter Glavičić, gradonačelnik Labina
Valter Glavičić, gradonačelnik Labina

"Novi tjedan, novi grad", naziv je Facebook posta kojim je poznati ekonomski stručnjak dr. Vuk Vuković popratio početak rada aplikacije za potpunu transparentnost proračuna u Gradu Labinu o čemu smo pisali OVDJE

"Kao što sam i najavio, potpuna transparentnost se probija u sve više hrvatskih gradova. Imamo i prvi CityX Apps Transparentor grad u Istri - Labin - zahvaljujući gradonačelniku Valteru Glavičiću", napisao je Vuković, te nastavio:  

"Slično kao i u ostalim gradovima i općinama, sve je dostupno ovdje: https://labin.transparentor.org/

Pretragu napravite po datumu, ključnim riječima, OIBu, itd. Bit će toga još u Labinu, ovo je tek početak.

A i naša mapa sada izgleda malo ljepše nego prije dvije godine kada je tu bio jedan jedini grad. Bilo bi ih još više, no otpori su često preveliki i nažalost ne dođe do dogovora. Zato posebno ističem svaki grad/općinu odnosno (grado)načelnika koji prerežu i odluče se na ovaj korak, jer znamo što su sve prošli.

*Za one koji ne znaju, prava i potpuna transparentnost je ona koja je nedavno potvrđena sudskom praksom: https://web.facebook.com/vuk.vukovic.ois/posts/10157816362412601

Dakle ona koja omogućava da se vidi baš svaki detalj iz javnih sredstava, uključujući i troškove reprezentacije gradonačelnika ali i bruto plaće svih zaposlenih (većina ih padne upravo na plaćama)", napisao je Vuk Vuković.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa