Pazinjani u borbi sa strijelkom: 'Prsti svrbe od zimske stanke'

0
Foto: Novi list
Foto: Novi list

Iz Pazina se Novom listu javio Anel Hadžić, pasionirani spinner kojem su na meti standardno strijelke. Zbog nepovoljnih meteoroloških uvjeta ove je godine sve u ribolovu malo kasnilo pa tako i Anelove strijelke. No na kraju ih je uspješno pronašao. Evo što je Anel o tome ispričao za Novi list.

– Ovogodišnji početak sezone ribolova na strijelke poprilično je kasnio. Izvještaji sa terena od nekolicine pouzdanih prijatelja nisu bili nimalo obećavajući. Također sam i sam bio u izvidnici u 2-3 navrata, no, strijelki nigdje. Ipak, izvidi nisu bili bez veze. Ubrzo sam, bar ja tako mislim, pronašao glavnog krivca u jednom puno većem predatoru – tunama. Naime, tune su zujale u neposrednoj blizini nekih od mojih omiljenih pozicija. Od njene se tutnjave ili sve sakrilo i primirilo, ili jednostavno sve ostale ribe, pa tako ni same strijelke, nisu ni prošle do pozicija od rizika da ne nalete na tune i završe na njenom meniju.

Također ni neprestane kiše, bure, jugo i niske temperature nisu pogodovale izlascima na more. I tako, mic po mic, sami start sezone kasnio je punih mjesec i pol. Tješila me činjenica da nije do mene, nego do niza različitih faktora koji su utjecali na toliko kašnjenje. No, uvijek i oduvijek bilo je da, tko čeka taj i dočeka – priča Anel.

 

– Tako moj kolega Beli i ja napokon uhvatismo slobodan dan povodom praznika, koji smo naravno iskoristili za bijeg na more. Prognoza gotovo nestvarna – bonaca, sunce, toplo i bez kiše. Ajme divote… Napokon startamo! Prsti svrbe od zimske stanke, tako da radimo brzo i još brže pretražujemo različite terene tako da ih uspješno pronalazimo. Započinje strijelkin standardni ples uz pljus, pljas, puf, paf…

Naravno, nišanske sprave im nisu odmah namještene i rade promašaj za promašajem. No dobro je što su gladne. Slijede praćenja pa odustajanja. Uhhhh, koji nam je??? Zahrđali i mi??? Kad iznenada – Bammmm!!! Aaaaa, nije nam ipak ništa i nismo zahrđali. Lijepi kolobar gdje se trenutak prije nalazio Igorov Stick 160. Zzzzz, pa zzzzzzzzzzz, i kolega Beli započinje borbu sa strijelkom koja se pokazala poprilično raspoloženom i u punoj snazi. No Black Hole u kombinaciji sa Daiwa Fuego ne ostavlja joj previše prostora. Par standardnih skokova u pokušaju otresanja mamca iz ustiju nije joj pomoglo jer je bila perfektno zakačena. Koji minut poslije završava u podmetaču. Vaga pokazuje 3.30 kilograma. Odlično! Super startanje i otvaranje ovogodišnje sezone, rekao je za Novi list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa