POREČ EPICENTAR VIKENDA

Vinistra, Dani hrvatskog pršuta, međunarodni sportski turniri...

0
Pripreme za Vinistru
Pripreme za Vinistru

Poreč će ovoga vikenda ugostiti više manifestacija, što je dobar signal, na otvorenju turističke sezone, da se u grad sporta i manifestacija upravo takva događanja i vraćaju. Od ovog tjedna Poreč će ugostiti 27. izdanje sajma Vinistra u uvali Peškera, 7. Dane hrvatskog pršuta na gradskoj rivi, finale Kupa Hrvatske u rukometu u dvorani Žatika, međunarodni nogometni turnir s 42 ekipe za mlađe kategorije u Zelenoj laguni, Europski kadetski kup u judu s oko 600 sudionika iz 27 država u dvorani Intersport, te jaki međunarodni U-19 futsal turnir u dvorani Finida na kojemu sudjeluje osam reprezentacija, a među kojima su osvajači Europskog prvenstva U-19, reprezentacija Španjolske.

Raznolikost manifestacija komentirao je i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, koji je rekao kako će Poreč ovoga vikenda biti epicentar manifestacija na Jadranu i da vjeruje kako je ovo samo uvertira u ljeto ispunjeno gostima i manifestacijama.

 

 - Osim što smo već tradicionalno prepoznati kao kvalitetna sportska destinacija, koja je pokazala visoku razinu organiziranosti i spremnosti tijekom ugošćavanja najvećih sportskih događaja, jako nas vesele i gastro-manifestacije. Rekao bih da je Vinistra za Poreč ali i Hrvatsku puno više od sajma vina i vinarske opreme – ona je kroz sve svoje godine djelovanja brendirala i Istru, i malvaziju, i Poreč kao mjesto susreta najboljih vinara.

S druge strane poluotoka će se istovremeno održavati sedmi Dani hrvatskog pršuta, a iz organizacije napominju kako su se odlučili za Poreč kako bi odali priznanje velikom broju svojih članova i proizvođača vrhunskog pršuta iz Istre. - Dakle, za sve gušte – malo vina, malo hrane, malo sporta, puno dobre zabave. Zato pozivam sve da nam se pridruže u Poreču ovog vikenda i uživaju, u nadi da je pred nama povratak u normalu., zaključio je gradonačelnik.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/RKA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR / KUHARICA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR / SERVIRKA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR U DOMU ZA STARIJE

Do: 13.09.2021.

UMAG-UMAGO, ISTARSKA ŽUPANIJA