Nezavisna lista Filipa Zoričića:

'Financiranje medija iz proračunskog novca mora postojati'

0
Nezavisna lista Filipa Zoričića
Nezavisna lista Filipa Zoričića

Nezavisna lista Filipa Zoričića također se oglasila priopćenjem povodom izvanrednog otkaza novinarima Glasa Istre.

"Znamo da se političari ne bi trebali miješati u uređivačke odluke medija te da se ovakvim priopćenjima stvara sklisko tlo utjecaja politike na medije. Međutim, ne možemo i ne smijemo šutjeti na događaje u našoj okolini. Dužnost nam je da kao pojedinci i kao grupa stanemo u obranu osoba koje su odgovorno radile svoj posao.

Zatvaranje oči pred ovakvim događajima bio bi put izlaska iz demokracije.

Dajemo punu podršku novinarima Glasa Istre Zoranu Angeleskom, Danijeli Bašić Palković, Borki Petrović i Robertu Rauchu te njihovoj kolegici Chiari Bilić, čiji je status još uvijek neizvjestan.

 

Uvjereni smo da novinari moraju govoriti ono što misle i braniti ugled struke bez obzira na posljedice. Tako se stvara slobodno i hrabro društvo u kojem želimo živjeti.

Zalagat ćemo se za transparentan i jasan odnos medija i politike. Financiranje medija iz proračunskog novca mora postojati, ali isto tako javnost mora biti u potpunosti upoznata što se točno plaća tim novcem, zašto i u kojim vremenskim intervalima.

Znamo da novinarima ne moramo govoriti kako da rade svoj posao, ali želimo da nastave sa svojim konstruktivnim i promišljenim kritikama društva u kojem živimo bez obzira tko se nalazi s druge strane njihovog pera.

Moramo stvoriti uvjete da mediji rade posao vodeći se svojim moralnim načelima. Apeliramo na javnost da im pomogne u njihovoj borbi, a njima još jednom želimo puno sreće i uspjeha u životu te im zahvaljujemo na hrabrosti i snazi u teškim trenucima", stoji u priopćenjuu Nezavisne liste Filipa Zoričića. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa