novi vijećnici i novi laureati

Medulin imao dvostruku sjednicu: konstituirajuću i svečanu (foto)

0
Laureati općine Medulin s načelnikom Kircem i predsjednikom Vijeća Veljovićem
Laureati općine Medulin s načelnikom Kircem i predsjednikom Vijeća Veljovićem

Na sam Dan Općine Medulin, 12. lipnja održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Medulin. Sjednici su prisustvovali svi izabrani vijećnici na proteklim lokalnim izborima: Vladimir Veljović, Ozren Josip Grbavčić, Dina Bužleta, Emil Jukopila, Andi Peruško, Mirna Mihovilović Radolović, Marko Zlatić, Pero Medić, Goran Buić, Mirna Leverić, Dražen Mišković, i Matija Medica, te Petra Burić, koja je u vijeću zamijenila načelnika Ivana Kirca, čiji mandat u općinskom vijeću po sili zakona miruje. Emil Jukopila također je zatražio mirovanje mandata te je na njegovo mjesto stupila Nina Jukopila.

Sjednica je nastavljena izborom mandatne komisije u koju su izabrani Ozren Josip Grbavčić, Andi Peruško i Mirna Mihovilović Radolović, te je uslijedila svečana prisega vijećnika. U Komisiju za izbor i imenovanja izabrani su Vladimir Veljović, Dina Bužleta i Pero Medić, pa se moglo pristupiti izboru predsjednika i dva potpredsjednika Općinskog vijeća.

Vijeće Općine Medulin u naredne četiri godine vodit će Vladimir Veljović, a zamjenici će mu biti Nina Jukopila i Pero Medić. Sve su odluke na prvoj sjednici Općinskog vijeća Općine Medulin donijete jednoglasno. Konstituirajuća sjednica završila je svečanom prisegom načelnika Ivana Kirca.Nakon toga svi sudionici konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća uputili su se u Arheološki park Vižula, na svečanu sjednicu Općinskog vijeća.

Uz prisustvo brojnih uzvanika: izaslanika Župana Istarske županije, Pina Zidarića, zamjenika gradonačelnika Grada Pule, Ivone Močenić i Bruna Cergnula, načelnika Općine Ližnjan, Marka Ravnića, Marčana, Predraga Pliška, Svetvinčenat, Deana Perkovića i brojnih drugih, prisutnima su se obratili novoizabrani predsjednik Općinskog vijeća Vladimir Veljović, te načelnik Općine Medulin Ivan Kirac.

Istra inspirit je scenskom igrom „Koraci kroz vrijeme“ – šetnjom u šest koraka, protrčao kroz povijesna razdoblja te podsjetio prisutne tko je sve živio na ovim prostorima, čime su se bavili i što su nam ostavili u naslijeđe. Nakon scenske igre uslijedilo je uručivanje Svečanih povelja Općine Medulin za 2021. godinu te su nagrade uručene:

ARENA HOSPITALITY GROUP d.d.
AHG d.d. hotelska kuća koja sa svojim pravnim prednicima djeluje na području Općine Medulin od 1975. godine s a kontinuirano ulaže u smještajne kapacitete i podizanje kvalitete smještaja na četiri zvjezdice. Promoviraju vrijednosti kao što su povjerenje, poštovanje, timski rad, entuzijazam i brigu o zaposlenicima i gostima. U prošloj su godini, usprkos svim ograničenjima ostvarili 462.000 noćenja što je trećina svih noćenja ostvarenih u 2020. godini.

Mr. sc. DORIS KALUĐERČIĆ, dr. med.
mr.sc. Doris Kaluđerčić, dr.med., kao vrsna doktorica iz Banjola koja je svojim znanjem i stručnošću u medicini pomogla brojnim mještanima Općine Medulin. Nadalje, Doris Kaluđerčić bila je dugogodišnja članica Mjesnog odbora Banjole te je i na taj način doprinijela razvoju naselja Banjole. Aktivna je članica vjerske zajednice Župi Premantura i Banjole.

SERGIO RUBA, RENATO CUKON I OLIVIERO BUIĆ
Harmoničan odnos sakralnog i svjetovnog segmenta zajednice zasluga je crkvenog odbora u kojem su zapaženu ulogu imali i imaju Sergio Ruba, Renato Cukon i Oliviero Buić koji su svojim nesebičnim radom i zalaganjem doprinijeli obnovi svih crkvi u Pomeru te izgradnji Župnog dvora. Naši neumorni i ustrajni sumještani organizirali su radove, sudjelovali u njima, motivirali ostale mještane da se uključe u radove, sudjelovali u planiranju i razradi financiranja izgradnje i obnove, a danas aktivno sudjeluju u planiranju svih župnih aktivnosti.

Slijedom navedenog, predlaže se da se najaktivnijim članovima župnog odbora Pomer: Sergiu Ruba, Renatu Cukonu i Olivieru Buiću dodjeli Povelja Općine Medulin za osobit doprinos na obnovi sakralnih objekata na području MO Pomer, te za izgradnju Župnog dvora u Pomeru, te za osobit doprinos njegovanju, razvijanju i unaprjeđivanju odličnih odnosa između crkvenih i svjetovnih vlasti.

ROBERT SUBAŠIĆ
Općinsko vijeće nagradilo je Roberta Subašića, zbog višegodišnjeg zalaganja za sportska događanja u Premanturi, manifestacije, pomoć u organizaciji i samu organizaciju događaja za zajednicu.

INES VLAHOVIĆ (NEFAT)
Gđa Vlahović aktivno sudjeluje u pripremi djece predškolskog i školskog uzrasta u organizaciji svetkovina u župnoj crkvi u Pješčanoj Uvali povodom proslava Sv. Nikole, Uskrsa, Božića, te u ostalim aktivnostima koje su primjerene na tom području a prepoznate su od šire zajednice.

STIPO KNEŽEVIĆ
Stipo Knežević, vlasnik Pizzerie Kantun i Vagabundo aktivno sudjeluje u svim humanitarnim akcijama kao donator i sponzor na području Općine. Nakon razornih potresa koje su pogodile Sisačko – moslavačku županiju svakodnevno su kuhali i dostavljalo obroke obiteljima koje su privremeno boravile u Medulinu i Ližnjanu. Isto tako, više puta donirao je obroke Covid odjelu pulske bolnice.

Dr. MARKO LUKIĆ
Dr. Marko Lukić bio je stipendist Općine Medulin tijekom studija medicine. Trenutno radi u Londonu u prestižnoj i najstarijoj oftamološkoj klinici koja je postavila temelje svjetske oftamologije. Dr. Lukić započeo je specijalizaciju iz oftamologije u Specijalnoj bolnoici Svjetlost u Zagrebu, koju je završio 2014. godine. U 2016. i 2017. godini završava subspecijalizacije iz područja stražnjeg segmenta oka te 2017. počinje raditi u Londonu.

Član je eminentnih društava kao što su American Society of retina Specialist, Euretina te član Hrvatskog oftamološkog društva. U suradnji s Googleom razvio je pametni sustav koji prepoznaje bolest žute pjege prije nego što se pojavi u oku. Nakon uručivanja Svečanih povelja, načelnik Općine Medulin Ivan Kirac uručio je posebnu nagradu Emilu Jukopili, dugogodišnjem vijećniku u Općinskom vijeću Općine Medulin te načelniku Općine Medulin u mandatu 2001. – 2005. te 2008- 2009. godine. (Foto: Mario Rosanda)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa