Konstituirano Općinsko vijeće Motovuna, Elvis Linardon predsjednik

0
Članovi Općinskog vijeća Motovuna
Članovi Općinskog vijeća Motovuna

U općinskoj vijećnici 11. lišnja održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Motovuna u novom sazivu. Sjednicu je sazvao i otvorio pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Nenad Šćulac, a nazočio joj je i općinski načelnik Tomislav Pahović.

Od 9 vijećnika izabranih na izborima u Općinsko vijeće Motovuna, pet ih je s nezavisne liste Tomislava Pahovića (Elvis Linardon, Danijel Bon, Maja Drndić, Manuela Rabak i Patrick Pilat), dva su s liste IDS-a (Sagnin Bellini i Loris Beletić), a od druge nezavisne liste uz nositelja Stefana Bertošu izabran je i Alex Bellini.

Nakon verifikacije mandata svih članova vijeća, sjednicom je predsjedao Elvis Linardon kao prvi izabrani član s kandidacijske liste koja je dobila najveći broj glasova.

Nakon prisege izabrani su predsjednik i dva potpredsjednika Općinskog vijeća. Jednoglasnom odlukom vijećnika za predsjednika je izabran Elvis Linardon, a jednoglasno su potvrđeni i potpredsjednici, nezavisni Danijel Bon i IDS-ov Sagnin Bellini.

Novoizabrani predsjednik Općinskog vijeća se zatim obratio prisutnima zahvalivši se na ukazanom povjerenju i potpori.

 

Na kraju sjednice općinski načelnik Tomislav Pahović čestitao je svim izabranim vijećnicima, izražavajući "poštovanje svima što su odlučili preuzeti odgovornost za budućnost Motovuna, jer je biti vijećnik prije svega čast i poziv kojim svi zajedno želimo pomoći našim sugrađanima za njihov bolji život, za njihovu bolju budućnost, za njihovu sreću i sreću njihove djece i unuka".

Pahović je posebno izrazio zadovoljstvo što su na prvoj sjednici svi doneseni akti izglasani jednoglasno, kao zalog da "ovo Općinsko vijeće bude mjesto kulture dijaloga u kojem će se izabrani predstavnici, duboko svjesni svoje odgovornosti prema građanima koji su ih izabrali, trajno zalagati za raspravu temeljenu na stručnosti i znanju, usmjerenu zajedničkim vrijednosnim ciljevima".

"Odluke neće uvijek biti jednoglasne, ali vjerujem da je vrijeme destruktivnosti i neprijateljski nastrojenog odnosa među suprotstavljenim skupinama konačno iza nas", zaključio je Pahović.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa