Kozlevac o navijanju na otvorenom

'Utakmice će se moći gledati samo na terasama kafića'

0
Foto: Arhiva Istarski.hr
Foto: Arhiva Istarski.hr

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac za N1 televiziju govorio je o okupljanjima za vrijeme nogometnih utakmica i epidemiološkoj situaciji u Istri.

“Neće biti suglasnosti za okupljanja na otvorenom. Opasnost nije prošla, a utakmice će se moći gledati na terasama kafića”, rekao je i pozvao sve na poštivanje epidemioloških mjera. Veća okupljanja ni ne očekuju, dodaje.

Istaknuo je i da u Hrvatskoj nismo imali rigorozne mjere, a turisti koji dolaze u Istru epidemioloških mjera se pridržavaju i izbjegavaju veće skupine ljudi.

“Kad gledaju sa strane, začuđeni su kako kod nas sve normalno funkcionira”, pojašnjava.

 

“Virus je još uvijek među nama”

Kozlevac navodi da ne smijemo zaboraviti da je virus još uvijek među nama: “Nemojmo stvoriti nova žarišta.”

“Zahtjev da se sve liberalizira vodio bi u anarhiju, u lošu epidemiološku situaciju. Okupljanje u Zadru nakon utakmice nitko nije odobrio. Da smo se ponašali lberalno i negirali opasnost, danas bi bili u goroj situaciji. Moramo pomno gledati što se događa u drugim zemljama”, rekao je, ponovivši kako opasnost nije prošla.

“Idemo napraviti sve da covid dođe u normalne okvire. Mjere moraju biti, stožeri su tu da ih provode, a građani trebaju imati povjerenje u stožere”, govori načelnik istarskog stožera.

Rekao je da za vrijeme Eura svatko može stati na terasi, a mjere će kontrolirati ugostitelji. Ako bi se skupilo 500 ljudi, to ne bi bilo moguće kontrolirati, rekao je Kozlevac za N1 televiziju.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA