Pazinska slasna priča

Pazinski enogastronomski proizvodi na jednom mjestu

0

Grad Pazin poznat je po čitavom nizu eno-gastronomskih proizvoda, koji predstavljaju tradiciju Pazina u njegovoj kuhinji. Posljednjih se godina ulažu napori u valorizaciji domaćih proizvoda, autohtonih sorti te tradicionalne pripreme i konzumacije lokalnih namirnica. U sklopu projekta I_Archeo.S. sufinanciranog iz EU fonda Grad Pazin je tijekom 2018. i 2019. godine proveo niz aktivnosti sa ciljem stvaranja novih turističkih itinerara i povezivanja raznih subjekata u turizmu u jedinstvenu priču.

Tako su u sklopu radionica na kojima su sudjelovali predstavnici javnog, privatnog i civilnog sektora osmišljena dva tematska itinerara: jedan posvećen avanturi i outdoor aktivnostima pod nazivom HeArt of Adventure, i jedan posvećen gastronomiji pod nazivom HeArt of Gastronomy.

Upravo je u okviru itinerara posvećenog gastronomiji, koji posjetitelje usmjerava prema doživljaju Pazina kroz ponudu eno-gastronomskih proizvoda, osmišljena „Pazinska slasna priča“. Predstavljena u sklopu obilježavanja Dana Grada Pazina, pazinskim gospodarstvenicima - Pazinska slasna priča namijenjena je da ispriča priču o jedinstvenim okusima i mirisima Pazina, pa osim kriterija kvalitete i prepoznatljivosti, sadržaj kutije treba zadovoljiti i kriterij teritorijalnosti. Pazinska slasna priča predstavlja gastronomski poklon paket dragim prijateljima, poslovnim partnerima ili pak suvenir s putovanja.

Upravo zbog toga dolazi u raznim veličinama a namijenjena je isključivo za visokokvalitetne, autohtone, tradicionalne i prepoznatljive eno-gastronomske proizvode lokalnih proizvođača, kao što su primjerice med i drugi pčelinji proizvodi, Pazinski cukerančić, vino- osobito sorte malvazija, suhomesnati i drugi proizvodi (autohtonih) sorti, maslinovo ulje i destilerija – rakije. Svaki proizvod koji dolazi u kutiju Pazinska slasna priča pomno je izbran te predstavlja Pazin i pazištinu na najbolji mogući način.

 

Kutija dolazi u tri veličine - najveća dvodjelna kutija i velika kutija za veći broj proizvoda u standardnim veličinama/količinama te mala kutija za manji broj proizvoda u manjim količinama („avionska“ pakiranja). Kutija na vanjskom djelu ima i dvojezični kreativni opis sadržaja, te otvor u obliku tlocrta Kaštela kako bi dodatno asocirala na Pazin.

 Grad Pazin izradio je Standarde za izradu košarice koje zajedno sa pripremom za tisak, besplatno - na zahtjev zainteresiranima šaljemo u digitalnom obliku. Kutije su prije svega namijenjene poduzetnicima, ustanovama, ali i iznajmljivačima jer je zamišljena da predstavlja gastronomski poklon paket. Upravo zbog toga je na svakoj od tri dimenzije kutije, predviđeno mjesto u gornjem desnom kutu za logotip dobavljača.

Nastavljamo razvijati inovativnu i integriranu ponudu te promicati pazinsku gastronomiju. Intencija je pomoću inovativnog oblika, kroz razvoj zajedničke gastronomske ponude, suradnje sudionika i sveukupno povećanje jedinstvenosti pazinskih proizvoda, postati prepoznatljivi na eno-gastronomskim kartama.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MESAR/ICA

Do: 30.06.2022.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA