prva sjednica

Kanfanar dobio novo Vijeće. Predsjednica Ivana Maružin

0
Članovi Općinskog vijeća Općine Kanfanar
Članovi Općinskog vijeća Općine Kanfanar

Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Općine Kanfanar, koja se održala u Domu mladih u Kanfanaru, oformljen je novi saziv kanfanarskog općinskog vijeća, koji će djelovati u mandatnom razdoblju 2021. – 2025. godine.

Sukladno rezultatima lokalnih izbora provedenih 16. svibnja 2021. godine, u novom će sazivu vijeća biti zastupljeni vijećnici sa triju lista, i to Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) koja će u vijeću imati pet predstavnika, Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) s dva vijećnika i Istarskog demokratskog sabora (IDS) s također dva vijećnika.

Na konstituirajućoj sjednici utvrđeno je i koji članovi kandidacijskih lista navedenih stranaka ulaze u novi saziv Općinskog vijeća, a to su: Marko Jelenić, Sebastijan Marić, Eni Rabar, Karin Matuhanca i Ivana Maružin s kandidacijske liste HSLS-a, Diego Antončić i Mihael Sošić s kandidacijske liste HDZ-a te Ivica Pokrajac i Suzana Aflić s kandidacijske liste IDS-a.

 

Za predsjednicu Općinskog vijeća izabrana je Ivana Maružin, koja je u svom obraćanju zahvalila na ukazanom povjerenju i izrazila želju da svi članovi novog saziva vijeća djeluju u zajedništvu, i uz otvorenu i konstruktivnu komunikaciju. Na samom kraju sjednice, prisutnima se obratio i načelnik Općine Kanfanar Sandro Jurman koji je istaknuo da su svi članovi novog saziva Općinskog vijeća Općine Kanfanar od stanovnika općine dobili snažan legitimitet da predstavljaju općinu u ovom predstavničkom tijelu, s obzirom da je čak 62% birača iz Općine Kanfanar glasovalo na održanim lokalnim izborima, što svima predstavlja veliku čast, ali i odgovornost da se pruženo povjerenje i opravda.

Pozvao je vijećnice i vijećnike na kvalitetan i konstruktivan rad bez populizma i politikanstva, a s ciljem da se zajedno doprinese još uspješnijoj i za život ugodnijoj Općini Kanfanar u narednom razdoblju.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa