Pula jedan od prvih gradova s distribucijom Tereze37

0

Nakon trijumfalne pulske premijere na 67. Pulskom filmskom festivalu, bogatog festivalskog života i brojnih priznanja, dugometražni igrani film redatelja Danila Šerbedžije i scenaristice Lane Barić, Tereza37, stiže u nezavisna domaća kina.

Film o 37-godišnjoj Terezi koja nakon nekoliko spontanih pobačaja dozna kako postoji vjerojatnost da genetski nije kompatibilna sa svojim suprugom te stoga počinje preispitivati svoj rutinirani brak, ujedno je i prvi hrvatski igrani koji će moći pratiti osobe s oštećenjem vida. Zahvaljujući suradnji s udrugom Pari Pikule, hrvatskom je tržištu prilagođena mobilna aplikacija MovieReading koja koristi inovativan pristup dostupnim audiovizualnim sadržajima za osobe s oštećenjem vida. Aplikacija je dio projekta Film koji uključuje i sufinancirana je sredstvima Ministarstva kulture i medija i HAVC-a.

 

Tereza37  prikazivat će se u Puli do 16. lipnja, a raspored projekcija dostupan je na mrežnim stranicama Kina Valli. Film koji je u Puli osvojio Zlatnu arenu za najbolji film, scenarij, režiju, sporednu žensku ulogu, masku i koji je potom osvajao priznanja i nagrade diljem svijeta (SAD, Poljska, Libanon, Švedska, Španjolska, Crna gora, Francuska), te nedavno i nagradu za najbolju glumicu (Lana Barić) na beogradskom Međunarodnom filmskom festivalu FEST, u Hrvatskoj će se prikazivati do jeseni.

Redatelj Danilo Šerbedžija za film je nedavno osvojio i godišnju nacionalnu Nagradu Vladimir Nazor u području filmske umjetnosti. Uloge tumače Lana Barić, Ivana Roščić, Leon Lučev, Dragan Mićanović, Marija Škaričić, Goran Marković i Goran Bogdan. Film je producirala Irena Marković (Focus Media), a nastao je uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Hrvatske radiotelevizije (HRT), Grada Zagreba i Grada Splita. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa