odbacio tvrdnje

Macan Pastrovicchiu: 'Budi nezavisan, budi bez gospodara'

0
Filip Macan
Filip Macan

"Drage sugrađanke i sugrađani, u potpunosti odbacujem sve insinuacije i tvrdnje gradonačelnika Edija Pastrovicchija koje je izrekao prema meni, a koje su objavljenje u jučerašnjem članku Jutarnjeg lista pod naslovom 'Suhozid koji je srušio IDS'", objavio je kandidat IDS-a na prošlim izborima i vodnjanski pročelnik Filip Macan na društvenim mrežama. U nastavku prenosimo objavu.

"Naime, u spomenutom članku gradonačelnik Edi Pastrovicchio, među ostalim tvrdnjama, izjavljuje da sam ja umočen u sve afere i time me bez ikakvih dokaza i bez argumenata neopravdano ocrnjuje i blati. To bi još shvatio da traje predizborna kampanja, jer je njegova kampanja od početka bila agresivna i napadačka, ali sada kada su izbori iza nas i kada ima mandat gradonačelnika mislim da je s njegove strane to prije svega neprofesionalno, nerazumno, ishitreno i pretjerano.

Svi koji me poznaju, znaju da sam legalist i da bilo koju raspravu, odluku i mišljenje vodim i donosim isključivo argumentirano i objektivno pa apeliram i na Edija i dajem mu dobronamjeran savjet da isto tako, argumentirano i sa dokazima, ukoliko ima neka saznanja da sam ja 'umočen u nekakve afere', o tome obavijesti nadležne institucije, jer svatko mora odgovarati za svoje postupke.

Ja sam Filip. Imam svoju glavu i svoj stav, nisam ničija produžena ruka i svakoga mogu pogledati u oči. Volim Grad Vodnjan i ponosan sam na sve građane. Svoj posao uvijek radim maksimalno profesionalno, odgovorno, na raspolaganju sam svima i takav ću uvijek ostati. O sebi i o onome što ću u budućnosti raditi odlučiti ćemo isključivo ja i moja obitelj, a ne netko drugi.

Budući da poštujem funkciju gradonačelnika i sve građane, Ediju želim sve najbolje u daljnjem radu i želim mu da bude posvećen isključivo građanima, programima i projektima u cilju razvoja Vodnjanštine. Kako bi u tome uspio prvo mora shvatiti da su izbori gotovi, da je postao gradonačelnik, a to znači da je gradonačelnik svim građanima bez obzira na politička opredjeljenja i svjetonazor. Mora shvatiti da je Grad postojao prije njega i da će postojati i poslije njega. Gradonačelnik mora znati prihvatiti konstruktivnu kritiku, prijedlog, mišljenje ili savjet, a ja mu kao građanin dobronamjerno poručujem slijedeće:

'Dragi EDI, moraš znati da Vodnjan nije u ratnom stanju i da ljudi nisu bili i nisu u nikakvoj borbi ili bitci za slobodu i za Vodnjan. Svi građani Grada u kojemu živimo, Grada koji je za mene i vjerujem za sve građane, Grad koji volimo najviše na svijetu, imaju svoj život, dušu, osobnost, svoje vrijednosti, dostojanstvo i svoj ponos. Zato budi iskren prema građanima, budi svoj i radi za njih. Znam da ti je teško, ali barem pokušaj. Za početak pokušaj promijeniti sebe i budi nezavisan, budi bez gospodara.'“, napisao je Macan na Facebooku.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/RKA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR / KUHARICA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

OPERATER/KA NA STROJEVIMA

Do: 31.08.2021.

ŽMINJ, ISTARSKA ŽUPANIJA