Prva gradonačelnica u povijesti Pazina preuzela dužnost

0
Renato Krulčić i Suzana Jašić
Renato Krulčić i Suzana Jašić

Suzana Jašić preuzela je 7. lipnja izvršnu vlast od dosadašnjeg gradonačelnika Renata Krulčića, postavši prva gradonačelnica u povijesti toga grada.

Primopredaji dužnosti gradonačelnice prisustvovali su novoizabrani zamjenik gradonačelnice Dragan Družeta i svi pročelnici upravnih odjela Grada Pazina, Martina Brajković Mrak, Pročelnica Ureda Grada, Maja Stranić Grah, Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i proračun, Nevija Srdoč, Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Elvis Kliman, Pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo te Roberto Ladavac, Služba za unutarnju reviziju.

Suzani Jašić uručeni su sljedeći izvještaji - popis zaposlenika, analitička bilanca Grada Pazina, stanje obaveza i imovine Grada Pazina, obveze po kreditima, opći i posebni dio Proračuna Grada Pazina, podaci o ustanovama i trgovačkim društvima u vlasništvu Grada Pazina, izjava o fiskalnoj odgovornosti te izvještaj o otklonjenim slabostima i nepravilnostima.

 

Renato Krulčić, donedavni gradonačelnik zahvalio se svim pročelnicima i djelatnicima na dugogodišnjoj suradnji te još jednom uputio čestitke Suzani Jašić na novoj funkciji i poželio joj puno uspjeha u vođenju Grada Pazina. Novoizabranu gradonačelnicu upoznao je s projektima i aktivnostima koje su u tijeku ili u finalnoj fazi. Dodao je da suradnju nastavljaju kroz rad u Gradskom vijeću Grada Pazina te da ostaje na raspolaganju za sva eventualna pitanja. Za kraj, naglasio je kako predaje gradsku blagajnu u plusu od oko 8 milijuna kuna.

Suzana Jašić, gradonačelnica Grada Pazina, zahvalila se dosadašnjem gradonačelniku na do sad učinjenom, kao i na konstruktivnom sastanku primopredaje dužnosti i izvještaja koje treba proučiti i nastaviti s poslom. Također, izvijestila je kako će njen zamjenik Dragan Družeta dužnost zamjenika gradonačelnika obavljati volonterski te kako će uskoro objaviti i datum konstituirajuće sjednice Gradskoj vijeća Grada Pazina.

Renato Krulčić obnašao je dužnost gradonačelnika od 2009. – 2021.godine, punih 12 godina te je za sada i najdugovječniji gradonačelnik Grada Pazina.

Renato Krulčić, Suzana Jašić i Dragan Družeta

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa