peđa grbin u puli:

'Ova kampanja pretvorila se u pljuvačinu, vrijeđanje i fizičke obračune'

1

Zadnji dan izborne kampanje prije početka izborne šutnje, kandidat SDP-a za župana Istarske županije Danijel Ferić održao je press konferenciju na gradskoj tržnici u Puli uz podršku stranačkih kolega, Sanje Radolović i Peđe Grbina. Sanja Radolović otvorila je press konferenciju te zahvalila svima na dosadašnjoj podršci i pozvala građanke i građane Pule i Istre da u nedjelju glasaju za Danijela Ferića i Filipa Zoričića, ali se i osvrnula na sramotne scene koje gledamo proteklih dana.

- Moram se osvrnuti na sramotne scene koje gledamo zadnjih dana u kampanji, IDS je pokazao svoje pravo lice kada mu rezultati ne idu u prilog. Fizički obračuni pokazuju pravo lice IDS-a kada gube vlast, a poručujem im kako nemaju ekskluzivno pravo na Puli i Istarsku županiju te vjerujem kako će u nedjelju ljudi izabrati novu političku kartu Istre – rekla je Radolović.

- Prije dva tjedna, upalili smo iskru nade i iskru promjena u Istarskoj županiji, iskru nade za fer Istru jednakih šansi. 30.5. zajedno s građankama i građanima Istre krećemo u izgradnju jedne bolje , poštenije i pravednije Istre koja nudi jednake šanse za sve, a ne samo za one s članskom iskaznicom IDS-a – rekao je Danijel Ferić. Budući župan Danijel Ferić je između ostalog najavio svoje prve poteze.

– Od ponedjeljka zajedno s građanima počinjem graditi novu, bolju, pošteniju i fer Istru jednakih šansi. Pravedniju, socijalno osjetljiviju s naglaskom na otvaranje novih radnih mjesta i većim stupnjem zaštite okoliša. Moji prvi potezi kao budući župan biti će donošenje odluke o zatvaranju Kaštijuna, odluke o ciljanim izmjenama prostornog plana kako bi se s Muzila maknuo golf te potpisivanje pisama namjere sa svim zainteresiranim gradonačelnicima i načelnicima o zajedničkim ulaganjima u dogradnju škola kako bi se svim školarcima omogućila jednosmjenska nastava te pismo namjere o zajedničkim ulaganjima u izgradnju domova za umirovljenike kako isti ne bi morali čekati mjesto u domu 10 godina, poput ovdje u Puli. Kad je u pitanju gospodarstvo potičemo revitalizaciju poduzetničkih zona kroz zajedničku izgradnju komunalne infrastrukture. Borba za demokratičnije, socijalno osjetljivije, ravnopravnije, zelenije i poštenije društvo počinje 30.05.. Izađite na izbore, iskoristite svoje pravo da podržite fer Istru jednakih šansi. Zaokružite broj 2. - rekao je.

 

- Za kraj svog obraćanja zahvalio bih svim novinarima koji se bore za neovisno novinarstvo da ono bude u službi građana, a ne lokalnih šerifa – rekao je Ferić. Peđa Grbin uz to što je pozvao građane da podrže Danijela Ferića, osvrnuo se i na sramotnu kampanju koju se ima prilike vidjeti diljem Hrvatske.

- Ova kampanja pretvorila se u pljuvačinu, vrijeđanje i fizičke obračune. Jednom kandidatu SDP-a izbušili su gume na autu, prijetilo se smrću. U izborno vrijeme normalno je reći ako se s nečime ne slažeš i javno to reći, ali ovo gdje imamo napad na imovinu, ljude, obitelj, to jednostavno nije prihvatljivo. Iskreno, nisam očekivao takve stvari u Puli i Istri koje su se događale zadnjih dana – rekao je Peđa Grbin.

- Naši kandidati su diljem Hrvatske u kampanjama govorili o konkretnim stvarima i programima i na to sam ponosan. Vrijeđanja, omalovažavanja, lažni letci, to su stvari koje ljudima gadi politiku i vodi građane u apatiju – rekao je zaključno Peđa Grbin.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa