Zlato za 30 istarskih maslinovih ulja na svjetskom natjecanju

0
Ilustracija (foto: Roberto Matković)
Ilustracija (foto: Roberto Matković)

Zlatnu medalju u New Yorku osvojilo je čak 30 maslinovih ulja iz Istre uz još sedam ulja ovjenčanih srebrnom medaljom, dok je na nacionalnoj razini nagrađeno ukupno 87 uzoraka. Izuzetan je to rezultat koji još jednom potvrđuje veličinu istarskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja na svjetskoj pozornici. 

Zlatne medalje ovoga puta dodijelio je NYIOOC  - New York International Olive Oil Competition, jedno od najvećih i najprestižnijih svjetskih natjecanja kvalitetnih ekstra djevičanskih maslinovih ulja. Godišnji popis dobitnika medalja NYIOOC-a predstavlja autoritativni vodič za najbolja svjetska maslinova ulja i posvećenim proizvođačima koji ih vješto proizvode.

Na uglednom natjecanju sudjelovalo je i analizirano 1.159 uzoraka maslinovog ulja iz 28 zemalja svijeta, tako da NYIOOC postaje jedna od najvećih i najobuhvatnijih svjetskih recenzija maslinovih ulja iz svih krajeva svijeta. Među 1.159 uzoraka njih 790 donijelo je željene zlatne i srebrne nagrade NYIOOC-a za izvanrednu kvalitetu, s ukupnom stopom uspjeha od 68 posto.

Navedenih 790 uzoraka sada čine elitni popis najboljih svjetskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja na službenom NYIOOC rangu, vodiču koji koriste milijuni ljudi kako bi saznali više o dobitnicima nagrada i ljudima koji stoje iza njih, a među njima Istra ima nevjerojatnih 37 ulja. Natjecanje NYIOOC organizira i provodi Olive Oil Times, jedan od najpouzdanijih neovisnih izvora vijesti koje se odnose na maslinovo ulje.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa