Krulčić iz bolnice: 'Nikad nisam komentirao političke oponente'

0
Renato Krulčić
Renato Krulčić

Renato Krulčić, kandidat IDS-a u drugom krugu izbora za gradonačelnika Pazina dao je intervju Jutarnjem listu. Prenosimo ga u nastavku.

* Je li vas iznenadilo to što niste pobijedili u prvom krugu?
- Pazin je takva sredina da je čim postoje dva ili više kandidata, izvjestan drugi krug. Ovom prilikom zahvaljujem biračima koji su prepoznali naš rad i trud pogotovo s obzirom na činjenicu da sam ove godine u prvom krugu dobio više glasova nego 2013. ili 2017. godine.

* Koji su vaši glavni aduti u ovoj izbornoj kampanji?
- Glavni adut je ponajprije beskompromisna borba za Pazin i Pazinštinu. Posao koji obavljam odgovoran je i ozbiljan i ne postoji drugi način osim da date cijelog sebe u svaki projekt. Upravo ta predanost i srčanost, u poslu, dala je rezultate. Zahvaljujući nekada možda i nerazumnoj upornosti, uspjeli smo u realizaciji zacrtanih projekata. Unatoč krizi 2008. godine ili ovoj trenutačnoj, stabilizirali smo grad, gradske financije i doveli na zavidnu razinu kompletnu gradsku infrastrukturu.

* Koliko se Pazin promijenio otkad ste 2009. postali gradonačelnik?
- Pazin je postao grad primjer. Uzmemo li za primjer turizam, sama činjenica da je porast broja noćenja u jednom trenutku bio 300%, uz stalni rast kapaciteta, govori u prilog činjenici da se Pazin i Pazinština razvijaju u svakom smjeru. Spomenimo samo da je Pazin pobjednik izbora Smart city 2020., izbora koji je radio Jutarnji list, portal gradonačelnik.hr i agencija Apsolon.

Pazin je danas grad u kojem svako dijete ima mjesto u vrtiću, uveden je jednosmjenski rad osnovne škole, sagrađena je sportska dvorana i pomoćno nogometno igralište, broj poduzetničkih zona znatno se povećao, što je pridonijelo znatnom smanjenju nezaposlenosti, od 13% danas je to samo 2%, otvoren je novi poduzetnički inkubator koji je popunjen.

 

Uspostavljen je održivi sustav gospodarenja otpadom, izgrađen je sustav otpadnih voda, poboljšana je cestovna infrastruktura, a za sustavno uključivanje građana u donošenje odluka i participativno budžetiranje pioniri smo i primjer u cijeloj Hrvatskoj i šire. Upravo se gradi Dom za starije, projekt koji je Pazin čekao više od 50 godina. Iz fondova EU povukli smo više od 30.000.000 milijuna kuna... sve su to samo neki od većih projekata.

* Nisu li ovi izbori pokazali da IDS-u ipak pomalo pada podrška?
- IDS je s koalicijskim partnerima u Pazinu i dalje opcija s najvećom potporom birača, a kao kandidat ostvario sam najveći broj glasova u odnosu na prethodne izbore. Međutim, želim istaknuti da smo shvatili poruku birača koji ovaj put nisu glasali za našu listu i time iskazali određeno nezadovoljstvo te im želim poručiti da znamo gdje trebamo biti još bolji.

* Što mislite o svojoj suparnici, Suzani Jašić?
- O Suzani Jašić kao osobi mislim sve najbolje, ali u politici nisam nikad komentirao političke oponente jer sam sve izborne rezultate postigao radom s pogledom u budućnost.

* Bavite se i proizvodnjom vina. Kako vam ide?
- Destilerija funkcionira uspješno, preuzele su je moje mlade snage. Koristim priliku da vas pozovem na degustaciju čim izađem iz bolnice, rekao je Krulčić za Jutarnji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa