Pulski izazov u skate parku: Drugo mjesto Svenu Buršiću iz Umaga

0

Challenge Tour 2021. i službeno je počeo, a kao idealan grad domaćin, i to u debitantskoj ulozi, pokazala se Pula. Naime, najveći istarski grad jučer je prvi put ugostio ekstremne sportaše na Skate parku Rojc, a vrhunska organizacija, zavidna doza adrenalina kao i činjenica da je u njihov grad stiglo nešto novo, zainteresiralo je i same Puljane koji su pružili srdačnu dobrodošlicu sportašima.

U prilog sportašima, ali i posjetiteljima svakako je išlo i lijepo vrijeme, a morski zrak, čini se, itekako je godio natjecateljima koju su s veseljem dočekali pokazati svoje umijeće. Ako je suditi po subotnjem natjecanju koje je bilo i više nego primamljiva uvertira za Pannonian Challengeu koji se od 11. do 15. kolovoza održava u Osijeku, ovogodišnji festival ekstremnog sporta i urbane kulture bit će prava adrenalinska bomba.

Jučerašnje cjelodnevno natjecanje otvoreno je Inline disciplinom, koja je ujedno bila i pokazatelj da će dan biti prepun vrhunskih nastupa, a u kojoj se kao najbolji pokazao Tin Hadžiomerspahić iz Zagreba, dok je drugo mjesto pripalo Svenu Buršiću iz Umaga, a na postolje se kao trećeplasirani popeo Matija Kunštek iz Varaždina. Kad su u pitanju skateri tu se laskavom titulom pobjednika, potpuno zasluženo, može pohvaliti Bruno Vranić iz Slavonskog Broda.

 

Njemu uz bok stao je Domagoj Gudac iz Novske kao drugoplasirani dok je treće mjesto pripalo Antoniju Bagariću iz Zagreba. Već tradicionalno, natjecanje BMX sportaša posebno je vizualno atraktivno, a da se tradicija nastavi pobrinuli su vrhunski sportaši, među kojima se kao najbolji pokazao Kristian Gergeta iz Poreča. Fantastičan je bio i Fran Zeman iz Bjelovara koji se popeo na tron kao drugoplasiran, a treće mjesto pripalo je odličnom Luki Bošnjaku iz Koprivnice.

Nastupi na svjetskoj razini, natjecateljski duh, ali prije svega prava sportska atmosfera, bili su savršeni sastojci pulskog adrenalinskog natjecanja koje se od sad nalazi na karti Hrvatske ne samo kao grad zadivljujuće povijesne priče, savršenih građevinskih kulisa i predivnog mora, nego i kao grad koji svojim građanima, ali i svim gostima nudi nešto drugačije. Prilika je to i da se ekstremni sportovi sve više infiltriraju u kulturu i stil života lokalnog stanovništva te da se potakne mlade Puljane na bavljenje sportom, a sudeći po interesu kojeg su pokazali, upravo će tako biti u budućnosti.

Pulski Challenge Tour održan je u skladu s epidemiološkim mjerama, a putovanje ekstremnih sportaša po Hrvatskoj nastavlja se već danas. Sportaši su preselili nešto istočnije, ali ostaju i dalje na moru. Naime, vikend adrenalina nastavlja se u Rijeci, koja je ranijih godina nudila poseban naboj, pa sportaši s entuzijazmom iščekuju novi start, a sve to kao vatreno zagrijavanje za natjecanje koje slijedi sredinom kolovoza u Osijeku, gdje će se po 22. put održati Pannonian Challenge. (Foto: Marin Stupar)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa