Lidia Bastianich koncem rujna dolazi u Rovinj

0
Foto: Youtube/Jutarnji list
Foto: Youtube/Jutarnji list

Chaîne des Rôtisseurs Hrvatska i hotelska grupacija Maistra s hotelima Grand Hotel Park, Hotel Lone i Hotel Adriatic domaćini su prvom hrvatskom Grand Chapitre-u, trodnevnom druženju internacionalnih gastronoma koje će se održati od 30. rujna do 3. listopada u Rovinju, piše Jutarnji.

Grand Chapitre je posebna ceremonija koja će se održati u Grand Hotelu Park Rovinj, a vodit će ju međunarodni šefovi Chaîne des Rôtisseurs organizacije. Ona podrazumijeva inauguracijsku svečanost na kojoj će se pridružiti mnogi domaći i strani visoki dužnosnici te gala večeru na kojoj će se primiti novi članovi te dodijeliti Chaîne obilježja. Kruna gurmanskog dijela Grand Chapitrea je gala večera koju priprema Chef Jeffrey Vella.

 

Velika zvijezda ovog trodnevnog gurmanskog događanja je američka chefica, TV zvijezda i uspješna restoraterka Lidija Bastianich. Prije pandemije koja je narušila odnose u cijelom svijetu, pa tako i na restoranskoj karti New Yorka i SAD-a, Lidija Bastianich je sa sinom i kćeri upravljala s 12 restorana te s više od 1000 zaposlenika. Dva je puta za svoje televizijske serijale dobila najprestižniju američku televizijsku nagradu Emmy. Napisala je trinaest knjiga prodanih u više od milijun i pol primjeraka, piše Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa