SILVANO VLAČIĆ:

'Gotovo dvije trećine Labinjana uopće nije briga tko će im voditi grad'

2
Silvano Vlačić, nositelj liste Nezavisni Zajedno
Silvano Vlačić, nositelj liste Nezavisni Zajedno

Lista Nezavisni Zajedno, nositelja Silvana Vlačića, podbacila je na ovim izborima. Osim što su dobili manje glasova nego prije četiri godine, za samo jedan glas ostali su bez drugog vijećničkog mjesta.

„Nismo zadovolji rezultatima izborima, nažalost zbog doslovno samo jednog glasa ostali smo bez drugog vijećnika, ali više od rezultata razočarani smo izrazito slabim odazivom na izbore od samo 39 posto građana sa pravom glasa. Neshvatljivo je da čak preko 60 posto građana Labina uopće ne zanima tko će im biti gradonačelnik i što je još važnije, tko će sjediti u Gradskom vijeću, u tijelu koje donosi sve ključne odluke za kvalitetu života u gradu u kojem žive“, rekao je Silvano Vlačić nakon izbora.

Jako loš rezultat ostvarile su i druge dvije nezavisne liste, što po Vlačiću, nažalost, pokazuje da na izbore izlaze samo stranačke vojske, glasači IDS-a, SDP-a i HDZ-a.

„Vladajući već godinama sa otprilike 2000 glasova osvajaju većinsku vlast u Labinu, te oni mogu biti veoma zadovoljni sa 6000 apstinenata koji ne idu glasati, jer je tim ljudima koji ne izlaze na izbore ili sve jako dobro ili ne shvaćaju što znači kad ne izađu dati svoj glas“, kazao je Vlačić, te nastavio:

„Ovaka pasivnost birača dugoročno će demotivirati obične građane da se uopće upuštaju u bavljenje politikom. Zašto bi se obrazovani ili poslovno uspješni ljudi uopće borili za boljitak Labina, ako gotovo dvije trećine Labinjana nije briga kakav će im biti grad?“

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa