U Vinkuranu posvećena kapelica Presveto srce Isusovo

0
Misa uz kapelicu Presvetog srca Isusova
Misa uz kapelicu Presvetog srca Isusova

Četrnaesti dan svibnja bio je veliki dan za Vinkurance: na Putu za Kućine postavljena je kapelica Presveto srce Isusovo, ispred koje je oltar i lijepo uređen prostor na kojem je postavljeno osam klupica.

Župnik Pomera i Premanture Antun Nižetić održao je kratku misu uz prisustvo mještana, nakon koje je posvetio kapelicu Presveto srce Isusovo i prostor za misu na otvorenom.

Brojni mještani su pristupili blagoslovu kapelice, oduševljeni što je Vinkuran dobio jedno malo, skromno mjesto gdje se u miru prirode mogu obratit Bogu.

Mještanin Josip Brajković ispričao nam je kako je došlo do imena Srce Isusovo:„Bivši svećenik Joel Catary, koji je zapravo sve ovo pokrenuo. Zamolio je biskupa da mu kaže koji bi svetac bio prigodan za Vinkuran, a Biskup je odgovorio Srce Isusovo.“

Gospodin Brajković presretan je što su Vinkuranci napokon dobili svoju crkvu na otvorenom i nada se da će jednoga dana na ovom mjestu biti i nešto više.

„Ovaj projekt su Vinkuranci jako dugo čekali. Napokon imamo mjesto kršćanskoga obilježja, na kojem se vidi sklad prirode, Božjega nauma i rad ljudskih ruku“, rekao nam je jedan od prisutnih vjernika Alojz Drlja.

Općina Medulin za ovaj je projekt izdvojila nešto više od 154 tisuće kuna.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa